Meredith Michaels-Beerbaum snel terug aan de top

Meredith Michaels-Beerbaum snel terug aan de top

25 april 2010 18:34 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

HAGEN – Zeven weken na de geboorte van haar dochter Brianne is Meredith Michaels-Beerbaum al weer helemaal terug in de springsport. Ze won zondag de Grote Prijs in Hagen met haar paard Checkmate. Jeannette Haazen won met Nartan de kür op muziek.

Meredith Michaels-Beerbaum beviel zeven weken geleden, maar won in Hagen al weer de Grote Prijs.

Meredith Michaels-Beerbaum zette met Checkmate een foutloze rit neer in 45,51 en dat was goed voor de overwinning. ,,Ik ben er ontzettend gelukkig mee. Ik wil deze zege graag opdragen aan m’n dochter.”

De 40-jarige Michaels-Beerbaum liet de wereldbekerfinale in Genève vorige week nog aan zich voorbij gaan, maar nu was ze weer op volle kracht aanwezig. Dat merkte ook de concurrentie. Want de voor Australië rijdende James Paterson-Robinson had met zijn paard Lanosso het nakijken. Janne Friederike Meyer eindigde met Solitour als derde.

Dressuur

Jeannette Haazen uit het Belgische Neeroeteren won met Nartan (Jazz x Le Faquin) de internationale Kür. De van oorsprong Limburgse amazone toverde de jury een bijna geheel foutloze Kür voor, waaruit ook durf en moed spraken.

De frêle amazone ging de strijd vol aan en Nartan bleef gedurende de gehele proef excellent bij de les. Met een score van 77.100% liet zij de sterke internationale concurrentie ruim achter zich. De Duitser Hubertus Schmidt, die op vrijdag met Hinnerk nog de Grand Prix had weten te winnen, werd nu tweede, voor de Oostenrijkse Victoria Max-Theurer met Eichendorff. Haazen had in de Grand Prix nog genoegen moeten nemen met een derde plek achter Schmidt en de Poolse Katarzyna Milczarek met Ekwador.

Stegen.net | DPA | KNHS