Lizzy de Gooijer zegeviert in Grote Prijs Jumping Franeker

Share
 • 9 december 2018 19:42

door: redactie, 9 december 2018 19:42

🔴 Franeker
Drie dagen paardenspringsport kende Jumping Franeker. Met afgelopen zaterdag als hoogtepunt de Grote Prijs Z/ZZ. Acht van de 25 deelnemers kwamen foutloos door de basisronde. In de bloedstollende barrage werd de Noord-Hollandse Lizzy de Gooijer met Society’s Discovery (v. Cantos) nipt eerste.

Jumping Franeker. Lizzy de Gooijer met Discovery bij de huldiging.

Lizzy de Gooijer met Discovery bij de huldiging.
📸 Arjen Schilperoord

Ze werd op de huid gezeten door Sjaerdema-Liauckemaruiter Martine Gramsbergen – Hoekstra op Zippit GH (v. Lupicor). De Gooijer won hiermee de dekking van VDL STUD Bears t.w.v. € 800,- plus een flink geldbedrag. Gramsbergen Hoekstra hoefde niet te mopperen, want de tweede prijs leverde eveneens een flink geldbedrag plus een complete hindernis van Henkie Hout Leek op.

In de klasse M was Arjanne Brinkhoff op Foxy Foxtrot (v. VDL Wittinger) de beste combinatie en kon daarmee de dekking van de hengst Zotirco AES van Dijkman Stables Marsum t.w.v. € 750,- . Beste combinatie in het L was Lodewijk Kooistra op Aldeboarn Furioso (v. Jetset-d) de dekking van QSHS horses t.w.v. € 700,- , in de andere L rubriek won Lizzy de Gooijer op Haibaruallah (v. Calvaro Z) deze prijs. De StĂĽbben waardebon voor de beste B combinatie op vrijdag ging naar Renske Geertman op TJM XTC (v. Quidam Junior 1) en zaterdag was Marilee de Vries op Dulce Evita’s dance (v. Sandreo) de beste combinatie.

Veteranen

Het Fries Kampioenschap Veteranen klasse Z werd gewonnen door Ineke Wiegersma op Ellaminka (v. Zapatero VDL). De klasse M werd gewonnen door Else Pierrot op French Coffee (v. Numero Uno) en met Dior (v. Lordanos) zegevierde ze in de B; In het L kwam Sjoerd Lyklema op Ilista (v. Zambesi) aan kop te staan.
🔴 Stegen.net | Persbericht

 • Z/ZZ Grote Prijs Jumping Franeker
  1. Lizzy de Gooijer met Society’s Discovery, Voornruiters 0 fout, 0 fout, 31.15 sec
  2. Martine Gramsbergen – Hoekstra met Zippit GH, Sjaerdema-liauckemaruiters 0 fout, 0 fout, 32.38 sec
  3. Hylke de Jong met Cayenne DSC, Postruters 0 fout, 0 fout, 32.46 sec
  4. Folkert Kelderman met Fred Flintstone, Trynwâlden 0 fout, 0 fout, 34.78 sec
  5. Hans de Vries met Cimba, It Bytling 0 fout, 0 fout, 35.94 sec