archief
contact
+31 6 53239630

Springruiters derde op CHIO Rotterdam

ROTTERDAM – De Nederlandse springruiters zijn als derde geëindigd in de Meydan FEI Nations Cup in Rotterdam. Een fraai en broodnodig succes voor de Oranje equipe van bondscoach Rob Ehrens. Het team van de Verenigde Staten was oppermachtig in de landenwedstrijd en won met nul strafpunten. Engeland kwam met zeven strafpunten op plaats twee, voor Nederland, dat met acht strafpunten afsloot.

Eric van der Vleuten met Utasja. ©springpaardenfonds

Het team van de Verenigde Staten bestond uit vier amazones. Teamchef George Morris kon niet anders dan gelukkig zijn met zijn girlpower. Het gebeurt niet vaak dat een equipe zonder een enkel strafpunt een landenwedstrijd afsluit. Amerika staat nu derde in het tussenklassement van de Meydan FEI Nations Cup, dat nog steeds aangevoerd wordt door Frankrijk, dat in Rotterdam als vijfde eindigde. Nederland is een plaatsje opgeklommen en staat nu achtste.

Voor Nederland reed Vincent Voorn uit Dinteloord in de tweede manche zijn Audi’s Alpapillon-Armanie als eerste naar binnen. Na een mislukte eerste manche met 16 strafpunten nam Voorn met een foutloze rit geweldig revanche in de tweede omloop. Ook Eric van der Vleuten uit Mierlo reed vervolgens zonder een enkele fout rond. Van der Vleuten en zijn VDL Groep Utasha SFN (Lux x Indoctro) waren daarmee één van de slechts vijf combinaties die een dubbele foutloze ronde afleverden. Harrie Smolders uit Hooge Mierde en Exquis Walnut de Muze en Marc Houtzager uit Rouveen met HBC Tamino liepen elk één fout op en daarmee hadden beide vier strafpunten.

Na afloop heeft Van der Vleuten, de Nederlandse kopman van vandaag, niets dan lof over zijn paard. ,,Overal waar ik haar heb gereden heeft ze het super gedaan. Ik ben super blij dat Jacob Melissen zich enige jaren geleden sterk heeft gemaakt voor het Spingpaarden Fonds Nederland (SFN). Dankzij dat initiatief is VDL Groep Utasha SFN nog voor Nederland beschikbaar. Ik denk dat ze anders al lang naar het buitenland was verkocht.”

Na de slechte start in de eerste drie wedstrijden van de Nations Cup kijkt bondscoach Ehrens weer positief vooruit. ,,Deze derde plaats geeft ons nieuwe moed. Het zat er aan te komen, we zijn op de goede weg. Ik hoop dat het kwartje vanaf nu een beetje de goed kant op rolt. Ik ben voor dit moment heel blij dat het geluk zich naar ons keert, ik ben ook heel blij met de vier mannen die vandaag zo hard gestreden hebben voor ons land.”

Stegen.net | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel