Hippiade voor pony’s valt in het water

Share
  • 26 augustus 2010 23:23

door: redactie, 26 augustus 2010 23:23

ERMELO – De voor zaterdag geplande Hippiade voor ponyruiters is letterlijk in he water gevallen. De KNHS besloot donderdag het evenement af te blazen. Dat betekent dat zo’n duizend ruiters en amazones gedupeerd zijn. ,,Er is hier 75 millimeter gevallen in twaalf uur tijd. We kunnen niet anders”, aldus KNHS-directeur John Bierling.

Het overstroomde wedstrijdterrein. ©KNHS/Ingeborg Fortgens

De Hippiade Pony’s is de afsluiting van het zomerseizoen waar ponyruiters in de disciplines dressuur en springen zich via honderden door het gehele land verspreid liggende selectiewedstrijden hebben kunnen plaatsen. ,,Ondanks het feit dat we een all-weather bodem hebben liggen als wedstrijdring, is die te klein om ruimte te bieden aan alle wedstrijden die verreden moeten worden. Daardoor is het niet mogelijk voor de pony’s verantwoorde en voor de ruiters faire sport te garanderen. We bekijken hoe en wanneer we deze KNHS-kampioenschappen wel kunnen laten plaatsvinden. Het zal toch niet zo zijn dat we onze toekomst, de ponyjeugd, zonder Hippiade het buitenseizoen laten afsluiten”, aldus Bierling. De voltige, die altijd binnen wordt verreden, gaat wel door. Naast de Hippiade Voltige op 28 augustus vinden ook de Rabo Talentendag op 1 september en de Hippiade Paarden op 3 en 4 september gewoon plaats.

Stegen.net | KNHS