Jarmilla Peterson succesvol op Hardenbergse Ruiterdagen

Jarmilla Peterson succesvol op Hardenbergse Ruiterdagen

1 augustus 2010 14:44 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

HARDENBERG – Afgelopen weekend werd in Hardenberg een begin gemaakt met de Hardenbergse Ruiterdagen 2010. Vrijdag 30 en Zaterdag 31 juli stonden in het teken van de dressuur voor paarden. Publiek en deelnemers bleken enthousiast over het evenement, dat ook ZZ-licht rubrieken had. Gerdien Hilgenberg won met Ronaldo. Jarmilla Peterson was in de Z1 de beste en ze won de kür op muziek in de Z2.

Tevredenheid bij Jarmilla Peterson na haar proef met Don Chello. ©Steven Stegen

Op vrijdag werd er gereden in de klassen B tot en met Z1 en bovendien werd er in 2 ringen ZZ-Licht verreden. De extra combinatieprijzen voor de beste combinaties over 2 proeven werden deze dag gewonnen door: Wendy Santing (klasse B), Annemarie Tiktak (klasse L), Frank Hosmar (klasse M) en Stefanie Waayenberg (ook klasse M), Jarmilla Peterson (Z1 met haar paard Woody) en tot slot in de ZZ Licht Gerdien Hilgenberg van de Dinkelruiters met Ronaldo.

Bij de Klasse ZZ-Licht bleven hoge scores uit, met name omdat nogal wat paarden de echte gedragenheid misten. De eerste proef van de Klasse ZZ-Licht leverde een overwinning op voor de combinatie Jolanda Souman en het paard Simply Red (eindpercentage 63,13 %). De overwinning in de tweede proef was voor Gerdien Hilgenberg en Ronaldo (eindpercentage 64,19 %).

De zaterdag verreden Hoefslag Dressuur Cup (Z2) leverde een overwinning op voor Dirk de Haas en het paard Vogue. Twee keer een puntentotaal van 225 punten leverde een eindpercentage op van 66,18 %. Hij bleef daarmee Letty Roseboom en Watteau nipt voor, deze combinatie eindigde met 65,74 % op de tweede plaats.

Juryvoorzitter mevrouw Lammertink uit Lochem roemde de fijne proeven en de wijze van rijden van beide deelnemers. Aangezien Dirk de Haas zich reeds tijdens een eerdere kwalificatiewedstrijd had geplaatst voor de finale van de Hoefslag Dressuur Cup, ging het startbewijs voor de finale dit keer naar de combinatie Letty Roseboom met haar paard Watteau.

De laatste rubriek van de dressuurdagen betrof de rubriek Kür op Muziek. Dit jaar werd deze rubriek voor het eerst uitgeschreven voor zowel de klasse Z2 als de klasse ZZ-Licht. Deze rubriek leverde een overwinning op voor Jarmilla Peterson met het paard Don Chello (eindpercentage van 69,50 %). Ook in deze rubriek een goed resultaat voor Letty Roseboom en Dirk de Haas, die respectievelijk als tweede en derde eindigden in deze rubriek.

Aanstaande dinsdag 3 en woensdag 4 augustus worden de Hardenbergse Ruiterdagen voortgezet met het springen voor paarden. De ruiterdagen worden op zaterdag 7 augustus afgesloten met dressuur en springen voor ponycombinaties.

Stegen.net