Mooie dressuursport op Hardenbergse Ruiterdagen

Mooie dressuursport op Hardenbergse Ruiterdagen

29 juli 2012 11:11 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

HARDENBERG
De Hardenbergse Ruiterdagen kenden dit jaar een mooie uitbreiding, dankzij de toevoeging van rubrieken ZZ-Zwaar en lichte tour. Dat zorgde voor een mooi deelnemersveld, waarbij Janneke Punte in de lichte tour de beste prestatie neerzette. Ook verzorgde Joyce Heuitink met Wup een clinic.

Punte, aangesloten bij LR Het Twentse Ros, zag haar optreden met Furst Felix beloond met 522,5 punten en dat was een duidelijk beter resultaat dan dat van Jan Pieter Weenink, die met Custom Zadels Tobias op 507 eindigde. De derde plaats ging naar Femke Beljon met Winnetou Ddh. In de andere proef eiste Weenink de overwinning op en werd Annemieke Vincourt fraai tweede met de aansprekende Kansas.

Niet iedereen had succes bij de Hardenbergse Ruiterdagen. ©Daphne Mulder

In de ZZ-Zwaar boekte Sarah van Fessem een dubbele overwinning. De amazone van Stal Arcadia uit Vledder eiste met Arcadia’s Ziron in beide proeven de overwinning op. Ingrid van Amerongen (met Sunday Oliseh) en Inge Kemper (voila) pakten de tweede plaatsen. Carolien Reverdink was in beide proeven van de ZZ-Licht de beste met The Ritz R&B.

Trea Mulder uit Lhee behaalde in de Z2 een hele royale overwinning. Met Brinkhof’s Zaira kwam ze tot een prima score van 252 punten, waarmee ze Petra van Esch (Fido Dido) gemakkelijk achter zich liet. In de tweede proef ging Lotte Jansen met Americo aan de leiding en werd Van Esch tweede. Mulder eiste in deze proef de vierde plaats op.

De Hardenbergse Ruiterdagen worden dinsdag en woensdag bij manege De Gulden Spoor afgesloten met het springen van de paarden en op zaterdag 4 augustus met het springen voor de pony’s.
[Stegen.net]