Weite Oldenziel wint Zilveren Monnik op CH Ter Apel

Share
  • 2 augustus 2010 17:06

door: redactie, 2 augustus 2010 17:06

TER APEL – Het jaarlijkse concours in Ter Apel trok ook dit jaar weer veel deelnemers. Hoogtepunt was de afsluitende strijd om de Zilveren Monnik. Weite Oldenziel won de geldbuidel in de zwaarste klasse. De ruiter uit Gieten deed dat met Valanta.

Weite Oldenziel won in Ter Apel de Zilveren Monnik.

De hoofdprijzen voor de springruiters werden traditioneel uitgereikt door de Heer en Dame van Westerwolde, getooid in klederdracht. Weite Oldenziel won dus in de klasse Z en nam de goed gevulde geldbuidel in ontvangst. In de M was Robert Roordink de beste met Willow. Het L werd gewonnen door oudgediende Jan Burema met Bonzai en de B viel ten prooi aan Jessie Meijering met haar paard Ainette.

Ook de dressuur kwam in Ter Apel volop aan bod. Zo was er een kür op muziek, waarbij Laura van der Belt de hoogste ogen gooide. Corlien Wemes eindigde op de tweede plaats en Wilmer Lanning werd derde. In de Z ging de deken voor de beste deelnemer naar Daniëlle van Bergen, terwijl Sharianne Rozendaal de beste was in de M.

Stegen.net