Marleen Schütte wint Zilveren Monnik in Ter Apel

Share
  • 23 augustus 2009 19:00

door: redactie, 23 augustus 2009 19:00
Marleen Schütte met Marius. ©Steven Stegen

Marleen Schütte met Marius. ©Steven Stegen

TER APEL – Marleen Schütte heeft zondag tijdens het concours hippique Ter Apel de Zilveren Monnik gewonnen. De amazone uit Emmen deed dat in de gecombineerde Z/ZZ-klasse met haar paard Marius.

De drie beste combinaties uit de klasse Z en de beste ZZ-combinatie gingen de strijd met elkaar aan in de slotrubriek. Parcoursbouwer Willlem van Es had niet al te zwaar gebouwd, zodat er hard gereden werd in dit jachtparcours. Marella Koopman zette als tweede starter een prima tijd met Tatrichta, maar als laatste starter wist Marleen Schütte, ondanks een springfoutje, de geldbuidel met 125 euromunten alsnog te winnen.

Het was voor Schütte de eerste keer dat ze deze hoofdprijs van het CH ter Apel wist te winnen. ,,Ik baalde natuurlijk van dat ene balkje, maar Marius heeft enorm grote galopsprongen. Daardoor kon ik de drie strafseconden gemakkelijk goed maken.” Marleen Schütte heeft samen met haar man Frank een handelsstal en ze is daarnaast nog moeder van twee kinderen. ,,Best druk, maar we hebben gelukkig hulp. Ik train ‘s morgens en ‘s middags ben ik er dan voor de kinderen.”

De kür op muziek klasse Z2 werd gewonnen door Jarmilla Peterson. De succesvolle dressuuramazone uit Wedde behaalde met Don Chello 68,50%. Janien de Lange werd tweede met Patser met 67,25%. In de andere Z2-rubrieken wonnen Mariëtte Kranenburg met Pina Colada en Susanna Wiersma met Ustinov.

NHP