archief
contact
+31 6 53239630

Marleen Schütte wint Zilveren Monnik in Ter Apel

Marleen Schütte met Marius. ©Steven Stegen
Marleen Schütte met Marius. ©Steven Stegen

TER APEL — Marleen Schütte heeft zon­dag tij­dens het con­cours hip­pi­que Ter Apel de Zilveren Monnik gewon­nen. De ama­zone uit Emmen deed dat in de gecom­bi­neerde Z/ZZ-klasse met haar paard Marius.

De drie beste com­bi­na­ties uit de klasse Z en de beste ZZ-com­bi­na­tie gin­gen de strijd met elkaar aan in de slot­ru­briek. Parcoursbouwer Willlem van Es had niet al te zwaar gebouwd, zodat er hard gere­den werd in dit jacht­par­cours. Marella Koopman zette als tweede star­ter een prima tijd met Tatrichta, maar als laat­ste star­ter wist Marleen Schütte, ondanks een spring­foutje, de geld­bui­del met 125 euro­mun­ten als­nog te winnen.

Het was voor Schütte de eer­ste keer dat ze deze hoofd­prijs van het CH ter Apel wist te win­nen. „Ik baalde natuur­lijk van dat ene balkje, maar Marius heeft enorm grote galop­spron­gen. Daardoor kon ik de drie straf­se­con­den gemak­ke­lijk goed maken.” Marleen Schütte heeft samen met haar man Frank een han­dels­stal en ze is daar­naast nog moe­der van twee kin­de­ren. „Best druk, maar we heb­ben geluk­kig hulp. Ik train ’s mor­gens en ’s mid­dags ben ik er dan voor de kinderen.”

De kür op muziek klasse Z2 werd gewon­nen door Jarmilla Peterson. De suc­ces­volle dres­suur­ama­zone uit Wedde behaalde met Don Chello 68,50%. Janien de Lange werd tweede met Patser met 67,25%. In de andere Z2-rubrie­ken won­nen Mariëtte Kranenburg met Pina Colada en Susanna Wiersma met Ustinov.

NHP
1 comment

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
0
Share