Monique de Jong winnaar Zilveren Monnik

Share
  • 10 juli 2012 16:58

door: redactie, 10 juli 2012 16:58

TER APEL
De Zilveren Monnik editie 2012 is zondag gewonnen door Monique de Jong. De amazone uit Huis ter Heide was in de zwaarste klasse de beste met haar paard Bukata en kwam zodoende in het bezit van de traditionele geldbuidel.

Monique de Jong met Bukata. (archief)

Weite Oldenziel werd in eerste instantie door de organisatie als winnaar aangemerkt, maar dit bleek dus niet te kloppen. Hij werd met White Rush tweede, gevolgd door zijn broer Job, die als derde eindigde. Weite Oldenziel was wel de beste in de klasse M, nu met zijn paard Ofichem’s Airda. De finale van de klasse L werd gewonnen door Carmen Jager met Vaya Con Dios.

Ook de dressuurruiters kwamen in actie tijdens het concours hippique in Ter Apel. De kĂĽr op muziek van de klasse Z1/Z2 werd gewonnen door Corrie Rave met haar paard Aragon W, die door Corrie steevast Pikkert wordt genoemd. Tweede werd Annemarie Tiktak met Wonder Lady. Met dit paard won zij wel de regulier proef in de Z1. De Z2 werd gewonnen door Floor Vos met Fitroit. Rave eindigde in deze proef als derde.

Het CH Ter Apel had op de slotdag te maken met zware buien. Twee auto’s raakten beschadigd door vallende takken. Er raakte niemand gewond.
[Stegen.net]