Routinier Jan Burema wint Zilveren Monnik

Share
  • 1 augustus 2011 11:20

door: redactie, 1 augustus 2011 11:20

Jan Burema met Wanda. ©Roos Meertens

TER APEL – Jan Burema bewees ook tijdens het CH Ter Apel dat hij momenteel in bloedvorm is. De 64-jarige routinier won de hoofdprijs bij het springen en ging met de Zilveren Monnik.

De hoofdprijzen voor de springruiters werden traditioneel uitgereikt door de Heer en Dame van Westerwolde, getooid in klederdracht. Ze konden de buidel met geldstukken uitreiken aan routinier Jan Burema, met zijn 64 jaar ‘still going strong’. Burema zette met zijn paard Wanda de concurrentie op achterstand. Daarbij ook de winnaar van vorig jaar, Weite Oldenziel. In de finale werd er hard gereden.

In de klasse L was de 16-jarige Xanne Sluyter de beste en ging met de Zilveren Monnik naar huis. Verder kon het publiek genieten van een demonstratie van zes menners en hun Friese paarden. Het evenement vond dit jaar plaats op een nieuw terrein.

Ter Apel bood ook een dresuurprogramma. In de Z2 won Annemarie Tiktak met haar paard Tobias beide proeven. Ook stond er ZZ-licht op het programma, met in beide proeven Bengt Snijders als winnaar met DTS Sammartini. Broer Rolf eindigde steeds als tweede met DTS Wonder. In de Z1 zegevierde Janine Hooge in beide proeven met T.T.

Stegen.net