archief
contact
+31 6 53239630

Routinier Jan Burema wint Zilveren Monnik

Jan Burema met Wanda
Jan Burema met Wanda. ©Roos Meertens

TER APEL — Jan Burema bewees ook tij­dens het CH Ter Apel dat hij momen­teel in bloed­vorm is. De 64-jarige rou­ti­nier won de hoofd­prijs bij het sprin­gen en ging met de Zilveren Monnik.

De hoofd­prij­zen voor de spring­rui­ters wer­den tra­di­ti­o­neel uit­ge­reikt door de Heer en Dame van Westerwolde, getooid in kle­der­dracht. Ze kon­den de bui­del met geld­stuk­ken uit­rei­ken aan rou­ti­nier Jan Burema, met zijn 64 jaar ‘still going strong’. Burema zette met zijn paard Wanda de con­cur­ren­tie op ach­ter­stand. Daarbij ook de win­naar van vorig jaar, Weite Oldenziel. In de finale werd er hard gereden.

In de klasse L was de 16-jarige Xanne Sluyter de beste en ging met de Zilveren Monnik naar huis. Verder kon het publiek genie­ten van een demon­stra­tie van zes men­ners en hun Friese paar­den. Het eve­ne­ment vond dit jaar plaats op een nieuw terrein.

Ter Apel bood ook een dre­suur­pro­gramma. In de Z2 won Annemarie Tiktak met haar paard Tobias beide proe­ven. Ook stond er ZZ-licht op het pro­gramma, met in beide proe­ven Bengt Snijders als win­naar met DTS Sammartini. Broer Rolf ein­digde steeds als tweede met DTS Wonder. In de Z1 zege­vierde Janine Hooge in beide proe­ven met T.T.

Stegen.net
gerelateerde berichten
Total
0
Share