Gastland USA pakt goud bij reining

  • 27 september 2010 10:19
door: redactie, 27 september 2010 10:19

LEXINGTON – Gastland USA heeft de eerste medaille binnen op de World Equestrian Games. De tweevoudige titelverdediger pakte goud bij het eerste onderdeel, de landenwedstrijd reining. België werd verrassend winnaar van het zilver.

Het gouden Amerikaanse team. ©FEI/Kit Houghton

De Amerikaanse deelnemers eindigden als eerste, derde, vierde en negende, waarmee het team op een totaal bam 674,5 eindigde. Dat was bijna tien punten meer dan de Belgen. ,,We mikten op de derde plaats, dus met deze tweede plaats is voor ons een droom uitgekomen”, aldus Cira Baeck van het Belgische team.

Het Nederlandse reiningteam eindigde als achtste. Rieky Young bewees als laatste starter met een ijzersterke rit dat zij thuishoort tussen de wereldtop. Met haar paard Burnt Starlight eindigde de amazone uit Vorstenbodch individueel als 13de en plaatste zich daarmee rechtsreeks voor de individuele finale die donderdag wordt verreden. ,,Ik ben heel tevreden met onze rit”, reageerde Rieky Young direct naar afloop van haar prestatie.

Stegen.net | FEI | KNHS