archief
contact
+31 6 53239630

Goud voor Young Riders bij EK De Wolden

ūüĒī VEENINGEN De Nederlandse Young Riders hebben bij het EK De Wolden goud behaald in de landen¬≠wed¬≠strijd. De equi¬≠pe zette vier fout¬≠lo¬≠ze ritten neer en hield Belgi√ę op zilver en Duitsland op brons. 

ūüĒī Veeningen
De Nederlandse Young Riders hebben bij het EK De Wolden goud behaald in de landen¬≠wed¬≠strijd. De equi¬≠pe zette vier fout¬≠lo¬≠ze ritten neer en hield Belgi√ę op zilver en Duitsland op brons.

Nederland stond na de eerste omloop van donder¬≠dag nog op een voor¬≠lo¬≠pi¬≠ge derde plaats, achter Duitsland en de Belgen. In de beslis¬≠sen¬≠de ronde reden de Nederlanders vrij¬≠dag¬≠avond zeer sterk. 

De gouden ploeg Young Riders bij de huldiging.
ūüďł Steven Stegen

Bas Moerings (Roosendaal) zette als eerste Nederlander de toon met een prach­ti­ge fout­lo­ze rit met Fosther. Na hem reed ook de twee­de Nederlandse deel­ne­mer, Veronique Morsink, fout­loos, maar de amazo­ne uit De Lutte kreeg met Entrepreneur wel een tijd­fout. Haar ene straf­punt was het uitein­de­lijk het wegstreepresultaat.

Lars Kersten uit het Limburgse Egchel maak¬≠te het karwei vervol¬≠gens af. Hij stuur¬≠de H‚ÄĎCassino ook fout¬≠loos rond en daar¬≠mee was de gouden plak voor Oranje al zeker, hoewel de laat¬≠ste ruiter nog moest starten.

Rowen van de Sheen (Hoevelaken) reed met Q.Verdi als laat­ste voor Nederland en ook hij bleef fout­loos. Nederland kwam uit op een totaal van 10,93 strafpunten.

Spannend was het nog wel in de strijd om zilver en brons. De Duitsers voeg¬≠den in hun twee¬≠de ronde vijf straf¬≠pun¬≠ten toe aan hun totaal van 8,19, een totaal van 13,19.  Daarmee legden de Duitsers de druk bij de Belgen. De laat¬≠ste Zuiderbuur, Gilles Thomas, moest fout¬≠loos blij¬≠ven voor het zilver. En dat lukte.

Blijdschap groot

De blijd¬≠schap in het Nederlandse kamp was groot. ‚ÄěHet is inmid¬≠dels tien jaar gele¬≠den dat Nederland goud haal¬≠de in de landen¬≠wed¬≠strijd Young Riders tijdens een EK. Dat was destijds ook in eigen land. Ik zou haast zeggen: laten we elk EK in eigen land houden, dan komt het altijd goed‚ÄĚ, grap¬≠te Maarten van der Heijden van de KNHS.

Bondscoach Luc Steeghs: ‚ÄěDit is een resul¬≠taat waar je in eigen land, voor eigen publiek op hoopt. De jeugd heeft het super gedaan en de omstan¬≠dig¬≠he¬≠den waren ook opti¬≠maal‚ÄĚ, zo compli¬≠men¬≠teer¬≠de Steeghs de orga¬≠ni¬≠sa¬≠tie van het CH De Wolden.

Junioren

Bij de Junioren was er minder reden tot juichen. De Nederlandse equi¬≠pe kwam niet verder dan de teleur¬≠stel¬≠len¬≠de negen¬≠de plaats. ‚ÄěDat hoort nu eenmaal bij de sport. Je hebt dalen, nog eens dalen en dan een piek‚ÄĚ, zei bonds¬≠coach Luc Steeghs.

Spanje goud Junioren
De Spaanse Junioren wonnen goud in de landen¬≠wed¬≠strijd op het EK De Wolden. 
ūüďł Steven Stegen

Oranje kwam uit op een totaal van 37,74 straf­pun­ten. Mel Thijssen had na een fout­lo­ze eerste ronde met Cartolana nu geen geluk en hoor­de drie balken vallen, waar­mee zij het weg te stre­pen resul­taat lever­de. Elike Morsink (Dakina II) en Beau Schuttelaar (Illinois Z) kregen beiden acht straf­pun­ten in de twee­de omloop. Elize van de Mheen en Ferdinand herstel­den zich na de 12 straf­pun­ten van vrij­dag en liepen nu één straf­punt op voor tijdsoverschrijding.

Het goud was bij de Junioren voor het Spaanse team met 14,24 straf­pun­ten. Duitsland werd twee­de en het brons was voor Ierland met 18 strafpunten.

gerelateerde berichten
Total
84
Share