Springruiters vierde in landenwedstrijd Spruce Meadows

Share
  • 12 september 2010 11:52

door: redactie, 12 september 2010 11:52

CALGARY – De Nederlandse springruiters zijn als vierde geĂ«indigd in de landenwedstrijd op Spruce Meadows. Na de eerste omloop stond de ploeg nog aan de leiding in deze hoog gedoteerde wedstrijd, waarin 350.000 dollar aan prijzengeld werd uitgekeerd. De Amerikanen wonnen de wedstrijd, gevolgd door Ierland en Canada.

De winnende Amerikaanse ploeg op Spruce Meadows. 📸 FEI

Zes ruiters slaagden er de eerste manche in om foutloos te blijven, waaronder Jeroen Dubbeldam uit Weerselo met BMC Van Grunsven Simon (Mr.Blue x Polydox) en heel verrassend de jonge Piet Raijmakers uit Asten met Van Schijndels Lys Platiere. Gerco Schröder uit Tubbergen liep met Eurocommerce Pennsylvania in de eerste manche iets ongelukkig tegen twee springfouten aan, terwijl Nathalie van der Mei uit Makkinga met 13 strafpunten voor het weg te strepen resultaat tekende met Heechhiem’s Tersina (Corland x Nimmerdor).

Nederland was het enige land met twee foutloze combinaties in de eerste manche, had een iets betere tijd dan de Amerikanen, en mocht in de tweede ronde als laatste starten. Groot-Brittannië en België, die als zevende en achtste na de eerste manche eindigden, hoefden hun paarden voor de tweede ronde niet meer te zadelen. Dat was zuur voor Robert Smith, die met Talan (Concorde x Burggraaf) foutloos was gebleven.

In de tweede manche slaagden slechts vier combinaties er in om foutloos te blijven, waaronder ook de Olympisch kampioen van 2000 Jeroen Dubbeldam en de Olympisch kampioen van 2008 Eric Lamaze. De Amerikanen wonnen de landenwedstrijd met twee vingers in de neus en konden het zich permitteren dat Ashlee Bond met Cadett niet de eindstreep haalde.

Stegen.net | KNHS