Jeroen Dubbeldam spekt de kas in Grote Prijs Calgary

  • 13 september 2010 16:26
door: redactie, 13 september 2010 16:26

CALGARY – Jeroen Dubbeldam heeft in de Grote Prijs van Calgary een flinke slag geslagen. De ruiter uit Weerselo won dit prestigieuze evenement met BMC Van Grunsven Simon Says en mocht maarliefst 325.000 dollar tegemoet zien. In totaal bedroeg de prijzenpot één miljoen dollar. Bijna 77.000 toeschouwers waren getuige.

Jeroen Dubbeldam stuurt Simon Says naar de hoofdprijs van 325.000 dollar.

Dubbeldam was uiteraard de gelukkigste mens ter wereld. ,,Er zijn drie wedstrijden die iedere ruiter ooit eens wil winnen. Dat zijn individueel Olympisch goud, Aken en Spruce Meadows. Ik heb die drie wedstrijden nu op mijn staan en daar ben ik ongelooflijk trots op. Niet om mijzelf, maar wel om mijn paarden De Sjiem en Simon”, aldus Jeroen Dubbeldam tijdens de huldiging in het bomvolle hippische stadion in Calgary.

,,Mijn paard BMC Van Grunsven Simon sprong echter fantastisch en net als in de twee kwalificaties voor deze wedstrijd en in de landenwedstrijd raakte hij het hout geen enkele maal aan”, vertelde Jeroen Dubbeldam, die deze elfjarige ruin twee jaar geleden ter beschikking gesteld kreeg door Eric en Wilco van Grunsven, broers van dressuurdiva Anky van Grunsven. ,,De gebroeders wilden eens kijken wat hij echt in huis had en hebben hem samen met Whisper twee jaar geleden bij me gebracht. Sinds midden dit jaar heb ik het gevoel dat we door de problemen heen zijn en dat blijkt ook uit de resultaten die ik sinds het Rotterdamse CHIO met hem heb geboekt in het Duitse Hardenberg, Rio de Janeiro en San Patrignano. Ik betreur het dat ik met Simon niet op de shortlist sta, maar doe er verder niet moeilijk over, want misschien kwam onze vorm net te laat”, aldus Dubbeldam.

In Calgary bleven in de Grote Prijs van de 31 starters in de eerste manche slechts vier foutloos, waaronder ook de Canadees Eric Lamaze met Hickstead, die derde werd. Gerco Schröder uit Tubbergen bleef foutloos, maar moest een strafpunt incasseren voor het overschrijden van de tijd met Eurocommerce New Orleans. Een dozijn ruiters mocht terugkomen voor de tweede manche. Daaronder geen Piet Raijmakers jr. met Van Schijndel’s Lys de Patiere en ook Nathalie van der Mei wist zich niet met Heechhiems Tersina voor de tweede ronde te plaatsen. Raijmakers verliet de ring met 21 strafpunten (27e) en Van der Mei verzamelde maar liefst 29 strafpunten (28e).

Stegen.net | KNHS