archief
contact
+31 6 53239630

CHIO: Nederlandse springruiters in achterhoede

ROTTERDAM
De Nederlandse springruiters hebben in de landenwedstrijd van het CHIO de teleurstellende zevende plaats behaald. Alleen de Belgen waren slechter. De hoofdprijs was voor de Duitsers, die in het Kralingse Bos de ring betraden met Marcus Ehning, Ludger Beerbaum, Philipp Weishaupt en Marco Kutscher. Zweden werd tweede, voor Frankrijk.

De Nederlandse equipe van Rob Ehrens eindigde op een totaal van 21 strafpunten. ,,Het resultaat is teleurstellend”, aldus Ehrens. ,,Mijn ruiters waren gemotiveerd, de paarden in vorm en fit. De vorige wedstrijd in Sankt Gallen wonnen we en liep alles goed. Hier hadden we een paar ongelukkige fouten. Dat is onze sport. De ene keer loopt het, vandaag hier net niet.”

De winnende Duitse ruiters tijdens de prijsuitreiking. ©Diana Schultz

Jur Vrieling uit Holwierde beet in beide manches het spits af voor Nederland. ,,In de tweede manche sprong VDL Bubalu heel goed. Dat is wel de nul die telt. Ik weet niet precies waardoor ik de fout kreeg in de eerste manche op de oxer. Ik moet dat op de video nog eens goed bekijken van de voorkant. Van achteren was het niet te zien. VDL Bubalu was fris en gaf me vandaag een heel goed gevoel.”

Maikel van de Vleuten reed in de eerste manche met een geweldig springende VDL Groep Verdi TN foutloos maar overschreed met een paar honderdste de tijd van 75 seconden wat tot een tijdfout leidde. De tweede manche verliep minder met twee fouten. Het streepresultaat voor Nederland kwam in de tweede omloop op naam van Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN, die met 17 strafpunten over de finish kwam. ,,We zijn nog maar kort bij elkaar en dan heb je nog wel eens met communicatieproblemen te maken.”
Gerco Schröder was kort en krachtig over het resultaat: ,,Ik had liever hoger gestaan.” Eurocommerce Londen liep in beide omlopen tegen een springfout aan.

De Top League wedstrijd in Rotterdam kende een zeer spannend verloop. De Zweden reden allen foutloos in de tweede manche en zetten de druk op Duitsers die met een topteam naar Rotterdam waren gekomen. Marco Kutscher en Cornet Obolensky lieten het stadion sidderen toen de hengst zijn beide achterbeen in de laatste oxer stak en toch foutloos bleef. Ze konden zich maar twee tijdfouten permitteren. Het werd er een. En daarmee stelden de Duitsers voor de veertiende keer in de geschiedenis de landenwedstrijd van Rotterdam naar hun hand.
[Stegen.net | ANP | KNHS]

Uitslag landenwedstrijd CHIO 2012
1. Duitsland – 4
2. Zweden – 5
3. Frankrijk – 10
4. Ierland – 15
5. Zwitserland – 17
6. Groot-Brittannië – 18
7. Nederland – 21
– Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) – (9) + 0
– Maikel van der Vleuren en VDL Groep Verdi (v. Quidam de Revel) – 1 + 8
– Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – BMC Utascha SFN (v. Lux) – 4 + (17)
– Gerco Schröder (Tubbergen) – Eurocommerce London (v. Nabab de Reve) – 4 + 4

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share