Eschruiters succesvol in Twente Cup

Share
  • 31 oktober 2010 19:49

door: redactie, 31 oktober 2010 19:49

WIERDEN – De leden van de plaatselijke Eschruiters domineerden de tweede kwalificatiedag van de Twente Cup. In de klasse Z gingen Robert Vos en Judith Vetker met overwinningen aan de haal, Remco Been maakte in het klassieke parcours met barrage in de klasse ZZ het trio vol. Harrie Wiering besliste de ZZ-rubriek op tijd in zijn voordeel.

Remco Been won een ZZ-parcours. ©Marcel Hubers

Robert Vos mocht zaterdag als eerste Eschruiter juichen. Niemand van de concurrentie kon tippen aan de tijd, die hij in het Z-springen tegen de klok met Unique realiseerde. Eric ten Cate moest met Ziezo 2,2 seconde op hem toegeven. Anouk Winkel werd derde met Volvo’s Vieu.

Harrie Wiering greep vervolgens de zege in het ZZ, direct op tijd. Met Hemmelhorst Unique liet hij Maaike Koopmans uit Fluitenberg met Soraya 0,86 seconde achter zich. Jurjan Bloem bezette met Tissem de derde positie.

Judith Vetker liet Wierden opnieuw juichen, door met Wizzerd in superieure stijl naar de winst te rijden in het Z-parcours met barrage. De Wierdense dook onder de dertig seconden en dat deed niemand haar na. Nuri Dijks kwam met Chelsea op 1,79 seconde nog het dichtst in haar buurt en ging Gerben Morsink met Faithfull vooraf.

In de klasse ZZ met barrage deden alle deelnemers een vergeefse poging zich naar de finale van de strijd om de Twente Cup – op 10 december tijdens Hippisch Hengelo – te rijden. Remco Been was de snelste van het veld met Volvo’s Vasco en mocht zich als eerste melden voor de prijsuitreiking, waarbij Danny Schaper met Willow S en Mareille Van Geel-Schröder met Winston zich als nummers twee en drie mochten opstellen.

Stegen.net