Springruiters kansloos voor teammedaille

Share
  • 6 oktober 2010 07:55

door: redactie, 6 oktober 2010 07:55

LEXINGTON – De Nederlandse springruiters zijn kansloos voor een teammedaille op de WEG. Marc Houtzager moest met HBC Tamino foutloos blijven om het Nederlandse team in de strijd om een plek bij de eerste tien te houden. Maar net als de eerste drie ruiters van het Oranje kwartet tikte ook het paard van Houtzager twee balken uit de lepels, waardoor titelverdediger Nederland slechts als 15de eindigde.

Duitsland gaat aan de leiding, mede door de mooie rit van Marcus Ehning en Plot Blue. ©FEI/Dirk Caremans

Woensdag wordt de landenwedstrijd definitief beslist, maar Nederland kan een medaille wel vergeten. ,,Hier hadden we niet op gerekend. De paarden waren in vorm en gisteren oogden ze fris, maar nu was het gewoon van begin tot het einde niet onze wedstrijd. Om mee te doen in de strijd om de medailles hebben we gewoon op zijn minst twee combinaties nodig die in staat zijn om foutloos te presteren. Die bleken we nu niet bij ons te hebben”, aldus bondscoach Rob Ehrens, die een bijna teneergeslagen indruk maakte.

Marc Houtzager zocht de fouten, net als de overige ruiters, in de eerste plaats bij zichzelf. ,,Ik vond dat mijn paard heel goed sprong. Misschien werd hij iets sterk na de oxer voor de dubbel van steilsprongen. Daar kregen we naar mijn gevoel een pechfout. Waardoor de fout ontstond op de laatste hindernis, ik zou het niet weten. HBC Tamino is een paard dat in het parcours best sterk is, maar dat is ook zijn kwaliteit. Ik ben aan de ene kant wel teleurgesteld, maar aan de andere kant, zo is het spel en zo zijn de regels”, aldus Houtzager.

In het individuele klassement gaan op dit moment een 18-tal ruiters aan de leiding, Smolders, Houtzager en Vrieling delen met nog 11 andere ruiters de 56e plaats en Van der Vleuten staat op een gedeelde 70ste plaats. In de strijd om de landenteams gaat Duitsland aan de leiding, gevolgd door Brazilië en de USA. Nederland staat op een vijftiende plaats.

Stegen.net | KNHS