Gerco Schröder wint Grand Prix in Brussel

  • 28 november 2010 19:14
door: redactie, 28 november 2010 19:14

BRUSSEL – Gerco Schröder heeft zondag de Audi Grand Prix gewonnen tijdens Jumping Brussel. De ruiter uit Lochem zegevierde met de schimmel Eurocommerce New Orleans.

Gerco Schröder won de Grote Prijs in Brussel.

Gerco Schröder rijdt New Orleans naar de overwinning.

Schröder leek in de Brusselse Expo in de barrage niet vreselijk snel te rijden, maar hij stuurde kort en pakte op de laatste lijn de winst door nog even extra gas te geven. De jongste telg uit het succesvolle geslacht zette een winnende tijd van 44.35. Daarmee was Gerco Schröder net even sneller dan de Fransman Simon Delestre met Couletto (44.72). De als laatste in de barrage gestarte Lars Nieberg eindigde op de derde plaats. De Duitser had voor zijn rit met Lord Luis 45.17 seconden nodig.

De Amerikaanse Laura Kraut zette de snelste rit neer in de barrage, maar ze maakte met Cedric een fout en werd daarmee vierde, gevolgd door Christian Ahlmann op Taloubet Z. Daarmee kreeg de zesde editie van dit evenement een prachtig slot.

Stegen.net