Vierde plaats voor Gerco Schröder in Global Champions Tour Londen

  • 26 juli 2015 14:01
door: redactie, 26 juli 2015 14:01

LONDEN | STEGEN.NET | KNHS

De spannende barrage van de Global Champions Tour in London leverde Gerco Schröder en Glock’s Cognac Champblanc een prima vierde plaats op. De winst was voor Rolf-Göran Bengtsson en Casall.
Gerco Schröder met Glock's Cognac Champblanc Nations Cup Rotterdam.

Gerco Schröder werd met Glock’s Cognac Champblanc vierde in Londen.

Schröder bewees in Londen dat zijn schimmel in prima vorm is. In de eerste omloop kwamen 45 combinaties aan de start, met de skyline van Londen op de achtergrond. Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi N.O.P. (v. Quidam de Revel) viel in deze ronde af, door een balk richting het einde van het parcours. In de tweede omloop kwamen achttien duo’s opnieuw in de piste, waarvan er twaalf foutloos bleven.

Strategie
Als achtste starter in summum van het vijfsterren concours was de strategie van Gerco Schröder duidelijk: ,,Ik wist dat er nog een aantal hele snelle, mogelijk snellere combinaties achter mij kwamen. Het plan was dan ook gewoon een strakke ronde te rijden.” De meervoudig Olympisch medaillist voegde daad bij woord en klokte een tijd die uiteindelijk goed zou zijn voor de vierde plaats.

Glock’s Cognac Champblanc kwam nergens in de buurt van het hout en bewees in deze LGCT zijn kwaliteit opnieuw. ,,Hij heeft al veel goede rondes laten zien, maar hij was hier ook echt in vorm. Hij gaf een heel goed gevoel”, vertelde Schröder na afloop.

De gedroomde winnaar, Scott Brash, zag de winst aan hem voorbij gaan door een balk op de laatste hindernis. Zweed Rolf-Göran Bengtsson trok met de snelste tijd op de chronometer de zege naar zich toe.

Uitslag:
1. Casall ASK – Rolf-Göran Bengtsson (SWE) – 0/34.91 sec
2. Argento – John Whitaker (GBR) – 0/34.99 sec
3. Qlassic Bois Margot – Simon Delestre (FRA) – 0/35.63 sec
4. Glock’s Cognac Champblanc – Gerco Schröder – 0/39.71 sec
5. Taloubet Z – Christian Ahlmann (GER) – 4/34.29 sec