Jeroen Dubbeldam winnaar in Verona

Jeroen Dubbeldam winnaar in Verona

7 november 2010 19:40 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

VERONA – Jeroen Dubbeldam heeft de wereldbeker in Verona gewonnen. De ruiter uit Weerselo reed met BMC Van Grunsven Simon Says een strak barrageparcours, waar zelfs Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly niet aan kon tippen. Zij werden tweede. Verona was de vierde wedstrijd van het seizoen.

Jeroen Dubbeldam rijdt Simon Says naar de overwinning. ©FEI/Kit Houghton

In deze editie van de wereldbeker kwam een uitermate sterk deelnemersveld aan de start met talloze klinkende namen. Voor de barrage hadden zich onder meer de Duitser Ludger Beerbaum, de Fransman en Europees kampioen Kevin Staut, de Zweed Rolf-Göran Bengtsson en de Ier Billy Twomey geplaatst. Vooral de driesprong eiste zijn tol van de ruiters, met als middelste onderdeel, een oxer waaronder een sloot was gelegd. BMC Van Grunsven Simon en Jeroen Dubbeldam kwamen tijdens dit pitte parcours nergens in de problemen.

Dubbeldam over zijn rit: ,,In het basisparcours ging het allemaal uiterst gemakkelijk. We kwamen direct in een mooi ritme, dat we gedurende het gehele parcours vast konden houden. Daardoor liep voor mij dit parcours als vanzelf. Daarbij bleef Simon springen op een wijze alsof hij geen fout kon maken.”, aldus Dubbeldam, die op donderdag in de eerste kwalificatie wedstrijd al tweede was geworden.

,,Ik was van plan om in het barrage parcours als tweede starter een snel en foutloos rondje te realiseren. Met acht snelle en zeer ervaren combinaties na mij hoopte ik er op dat zij dan hun tanden op mijn tijd stuk zouden bijten. Dat ik achteraf gezien uiteindelijk de allersnelste zou blijken te zijn verraste me mij ook wel een beetje. Normaal gesproken is mijn paard één van de snelste paarden, maar soms nemen ruiters extra risico in een alles of niets poging. Aan de andere kant moet ik wel zeggen dat ik nu ook niet zou weten waar iemand nog iets van mijn tijd had kunnen afsnoepen. Ik reed de wendingen zo kort als mogelijk was en daarbij wist ik constant het tempo hoog te houden en ook nu weer toonde Simon op iedere hindernis zijn macht”, aldus Dubbeldam, die met deze zege 60.000 euro verdiende.

Albert Zoer uit Echten noteerde met Sam een springfout en werd 16e, terwijl Marc Houtzager uit Rouveen met HBC Tamino tegen twee springfouten aanliep en met de 31e plaats genoegen moest nemen. In de stand om de wereldbeker gaat Kevin Staut nu met 43 punten aan de leiding.

Stegen.net

Uitslag
1. Jeroen Dubbeldam (Ned/Simon) 0 + 0 (35.61)
2. Meredith Michaels-Beerbaum (Dui/Shutterfly) 0 + 0 (35.67)
3. Rolf-Goran Bengtsson (Zwe/Casall La Silla) 0 + 0 (35.93)
4. Carsten Otto Nagel (Dui/Corradina 2) 0 + 0 (37.22)
5. Billy Twoney (Ier/Tinka’s Serenade) 0 + 0 (37.35)
6. Kevin Staut (Fra/Le Prestige St Lois) 0 + 0 (38.93)