Veel topruiters naar Jumping Indoor Maastricht

Share
  • 11 november 2010 07:33

door: redactie, 11 november 2010 07:33

MAASTRICHT – Jumping Indoor Maastricht (18 tot en met 21 november) is er in geslaagd internationale topruiters naar Maastricht te halen. Zo staat ondermeer Olympisch kampioen Eric Lamaze op de startlijst tijdens de 23e editie.

De mooie piste van Jumping Indoor Maastricht in het Mecc.

Engeland stuurt naast de nummer 20 van de wereldranglijst, Ben Maher, ook de bekende familieleden Whitaker naar Maastricht. Beat Mändli (nummer 27 op de ranglijst) heeft ook zijn deelname toegezegd, evenals de Franse topruiters Michel Robert en Roger Yves Bost. België is goed vertegenwoordigd met ondermeer Jos Lansink en Ludo Philippaerts, die zijn zonen Olivier en Nicolas meeneemt.

Jumping Indoor Maastricht wordt sowieso een familiereünie. De Nederlandse springruiter Eric van der Vleuten neemt zonen Maikel en Eric Jr. mee. De broers Leopold en Mathijs van Asten zijn eveneens van de partij. Andere nationale toppers die naar Maastricht afreizen zijn Angelique Hoorn, Gert-Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam, Roelof Bril en Gerco Schröder. Henk van de Pol en Wout-Jan van der Schans zullen hun Derbyspecialiteit ook in Maastricht gebruiken tijdens de Indoor Derby op zaterdagavond.

Voormalige winnaars van de Grote Prijs van Maastricht verschijnen ook in 2010 aan de start om die titel nog eens te behalen. Zo is publiekslieveling en Limburger Leon Thijssen aanwezig (winnaar 2007), Willem Greve (2008) en Vincent Voorn, die in 2009 de winst behaalde op de trouwdag van zijn ouders.

JIM biedt internationale springwedstrijden maar geeft op donderdag 18 november dressuurliefhebbers de kans om gratis naar het evenement te komen. De finale van de Hoefslag Dressuur Cup en een kwalificatiewedstrijd in de BMC Centaur Cup staan dan op het programma.

Stegen.net