Gerco Schröder grijpt zege in MECC Maastricht

Share
  • 29 november 2009 11:40

door: redactie, 29 november 2009 11:40

Maastricht | STEGEN.NET

De Nederlandse springruiters domineerden zaterdagavond in de belangrijkste rubriek. Gerco Schröder wist voor goed gevulde tribunes in het MECC in de Limburgse hoofdstad de barrage als snelste te voltooien in een rit zonder fouten.

Met Eurocommerce Seattle, een KWPN ruin, rondde hij de beslissende rit af in 38.08 en dat was een halve seconde sneller dan Jeroen Dubbeldam die tweede werd met 38.54.

Dubbeldam kon zich richten op de tijd van Schröder, maar het lukte de oud-olympisch kampioen niet om met BMC Ultimo onder de tijd van Schröder te duiken. Eerder had Michael Greeve met Ronaldo zijn rit in 38.87 afgelegd, niet genoeg voor één van de eerste twee plaatsen, maar wel goed voor de derde plek. Dat betekende voor de winnaar van het NIC Assen opnieuw een mooie klassering.

Van de zeven geplaatste combinaties voor de barrage werd de Australiër James Paterson-Robinson vierde en was daarmee de beste buitenlandse deelnemer.

Jumping Indoor Maastricht kent zondag de laatste dag en de hoofdschotel van het internationale viersterren concours hippique, de BMC Grote Prijs van Maastricht, staat om 15.00 uur op het programma.

Stegen.net