archief
contact
+31 6 53239630

Topruiters melden zich voor Jumping Indoor Maastricht

MAASTRICHT — De eerste spring­rui­ters en ‑amazo­nes hebben zich inmid­dels aange­meld voor Jumping Indoor Maastricht. Het evene­ment is van 11 t/m 13 novem­ber. Nagenoeg de gehe­le Nederlandse top, onder aanvoe­ring van Europees en Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam zal aanwe­zig zijn in het MECC in Maastricht. 
Jumping Indoor Maastricht. Lisa Nooren en VDL Groep Sabech D’Ha tijdens de prijsuitreiking in La Coruna.

Maastricht | JIM

De eerste spring­rui­ters en ‑amazo­nes hebben zich inmid­dels aange­meld voor Jumping Indoor Maastricht. Het evene­ment is van 11 t/m 13 novem­ber. Nagenoeg de gehe­le Nederlandse top, onder aanvoe­ring van Europees en Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam zal aanwe­zig zijn in het MECC in Maastricht, aldus bonds­coach Rob Ehrens.
Jumping Indoor Maastricht. Lisa Nooren en VDL Groep Sabech D’Ha tijdens de prijsuitreiking in La Coruna.
Lisa Nooren, hier op VDL Groep Sabech D’Ha, neemt ook deel aan Jumping Indoor Maastricht.

Onder het Nederlandse deel­ne­mers­veld bevin­den zich ook drie jonge zeer talent­vol­le Limburgse ruiters zoals Lisa Nooren. De 19-jari­ge Lisa wist vorig jaar een derde plaats te berei­ken in de Longines Trophy – Grote Prijs van Maastricht. Dit jaar was de amazo­ne ook zeer succes­vol. Zij won indi­vi­du­eel en team zilver tijdens de Europese Kampioenschappen voor Young Riders in Millstreet, Ierland. Onlangs won zij de Grote Prijs van CSI3* Donaueschingen in Duitsland.

Sanne Thijssen
De 17-jari­ge Sanne Thijssen, doch­ter van de inter­na­ti­o­na­le spring­rui­ter Leon Thijssen, uit Baarlo heeft ook al aardig wat succes­sen gehad dit jaar. Zo was zij de jong­ste winna­res ooit van de Derby van Eindhoven en won zij, samen met Lisa Nooren, een zilve­ren team­me­dail­le op het EK Young Riders. Individueel greep ze net naast een medail­le en moest genoe­gen nemen met een vier­de plaats. Sanne won de Grote Prijzen van CSI3* Bonheiden en CSI2* Mijas.

Michel Hendrix uit Kessel maakt uiter­aard ook deel uit van de ster­ke Limburgse afvaar­di­ging. Michel won onlangs de Grote Prijs van CSI4* Zandhoven en eerder dit jaar de GP van CSI4* Arnhem. In septem­ber maak­te hij zijn debuut in de Grote Prijs van het pres­ti­gi­eu­ze CSIO5* Spruce Meadows en eindig­de op een fantas­ti­sche negen­de plaats.

gerelateerde berichten
Total
6
Share