Adelinde Cornelissen wint ‘danswedstrijd’ in Londen

Share
  • 16 december 2010 10:07

door: redactie, 16 december 2010 10:07

LONDEN – ,,Het was net een danswedstrijd, waarbij Parzival de hal wel leek te willen opeten. Wat een atleet”, zo roemde de juryvoorzitter Andrew Gardner woensdagavond de winnende kür van Jerich Parzival, met in het zadel Adelinde Cornelissen. De combinatie uit Nijkerk scoorde 82,940%.

Adelinde Cornelissen tijdens haar winnende kür met Jerich Parzival.

Met deze mooie score in de sfeervolle hal zette Cornelissen het Britse record, dat ze al in handen had, nog weer scherper. En ook stelde Cornelissen weer orde op zaken, want op dinsdag in de Grand Prix had zij nog haar meerdere moeten erkennen in de Britse Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris. Deze amazone toonde toen perfecte piaffe en passage reprises, waarmee ze vele tienen scoorde.

Cornelissen was zeer tevreden over haar prestatie in Londen. ,,Dit was zonder twijfel de meest ontspannen kür die ik dit jaar met Parzival heb gereden. Daarnaast had ik een goede loting door als laatste van start te mogen gaan. In alle onderdelen was Parzival zeer geconcentreerd en kon ik er echt aan rijden. Parzival toonde zich van zijn allerbeste zijde en leverde de ene na de andere topoefening af, waarbij we ook nog eens zonder fouten bleven.”

Edward Gal uit Harskamp legde met Sisther de Jeu beslag op de derde plaats. ,,Dit is een moeilijke arena en het verschil tussen de grand prix en de kür is erg groot. Met de Grand Prix was het rustig in de hal en nu was de sfeer bijna elektrisch. Mijn paard kan in een ring als deze best even gespannen en daardoor moeilijk zijn, maar ik was vandaag zeer over haar tevreden. Maar het kan beter, veel beter, als ze zich maar wil ontspannen”, aldus Gal, die met een score van 77.050% de ring verliet en daarmee de nieuwe leidster in het klassement van de wereldbeker, de Amerikaanse Catharine Haddad met Winyamaro, achter zich liet.

Voor Adelinde Cornelissen staan nu nog de wedstrijden in Amsterdam in januari en Indoor Brabant in maart op het programma. ,,Ik hoop dat ik daar voldoende punten kan verzamelen om mij te kwalificeren voor de finale in Leipzig”, aldus Cornelissen.

Stegen.net | KNHS