Indoor Hartje Drenthe: wint Laura Zwart voor het vijfde jaar op rij?

Indoor Hartje Drenthe: wint Laura Zwart voor het vijfde jaar op rij?

16 december 2017 11:02 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

Beilen | STEGEN.NET

Indoor Hartje Drenthe begint gelijk na de Kerst op 28 december met dressuur. Bekende deelnemers als Laura Zwart en Veronique Roerink binden de strijd aan in de onlangs opgeknapte manege De Stroomruiters.

Op de eerste dag komen de combinaties in de klassen L en M aan bod, de pony’s volgen op de tweede dag. Dag drie (2 januari) in Beilen is ingeruimd voor de zwaarste klassen.

Laura Zwart reed Eros naar de derde plaats bij Indoor Hartje Drenthe. Met Lumen Express won ze de rubriek.

Laura Zwart reed Eros (foto) vorig jaar naar de derde plaats bij Indoor Hartje Drenthe. Met Lumen Express won ze de rubriek.

Op die dag staan de klassen Z1 en Z2 voor zowel paarden als pony’s op het programma, evenals de klasse ZZ-Licht voor paarden. Velen kijken uit naar die dag, omdat dan de noordelijke toppers in actie komen.

Mooie reeks
Onder hen de succesvolle Laura Zwart. De amazone uit het Friese Oosterwolde kan een mooie reeks voltooien, wanneer ze de overwinning pakt. Mocht dat het geval zijn, dan is Laura Zwart voor de vijfde maal de beste bij Indoor Hartje Drenthe.

Verleden jaar greep ze de winst in de klassen Z2 en ZZ Licht en ook in 2011, 2012 en 2014 wist de amazone overwinningen voor zich op te eisen. Zwart komt voor de Z2 met twee paarden naar Beilen en mag opnieuw als kanshebber voor de winst in die klasse worden gezien.

Toch zal de eerste plek niet zomaar naar haar toe gaan, want de concurrentie is zwaar. Vanuit de eigen regio zijn er zeker amazones die het Zwart moeilijk zullen maken. Veronique Roerink uit Beilen is één van hen en ook Marjan van der Jagt uit Spier is tegenstander van Zwart.

Uit eigen vereniging, de Stroomruiters, is het Jin Koops die haar opwachting in de klasse Z2 maakt en ook zij wil een hoge score behalen voor eigen publiek. In de klasse Z1 komen onder andere Marrit Reusien (Ruinen), Marissa Spoor (Emmen) en Cecile Smit (Groningen) voor het voetlicht.

Ook in deze klasse zijn leden van de Stroomruiters actief. In de Z1 willen Marell Hilberts, Annemarie Nigten, Annemieke Nuiten en Frans van den Heuvel van de Stroomruiters een prima proef neerzetten in hun eigen manege. Cecile Smit start overigens ook in de klasse ZZ Licht, waarin ze met maar liefst twee paarden uitkomt.

Voor de dressuurdeelnemers die op deze tweede dag van het nieuwe jaar in actie komen, is de wedstrijd van groot belang, want het is tevens de derde selectiewedstrijd voor de Regiokampioenschappen.

Na de dressuur heeft de organisatie enkele dagen van relatieve rust, want op 5 januari gaat het concours verder met het springen.