Dubbel succes voor Laura Zwart in Beilen

Dubbel succes voor Laura Zwart in Beilen

28 december 2011 10:24 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

BEILEN
Laura Zwart en Marrit Reusien zijn dinsdag de winnaars geworden van de dressuurklassen voor paarden bij het concours Indoor Hartje Drenthe. In de manege in Beilen greep Laura Zwart uit Oosterwolde maar liefst tweemaal de winst. Eerst zegevierde ze in een wedstrijd voor Z2-combinaties en ’s avonds toonde ze zich ook de sterkte in de rubriek ZZ-licht. Marrit Reusien uit Ruinen werd winnares van de klasse Z1.

Voor Laura Zwart was het een drukke, maar ook succesvolle dag. Naast de twee overwinningen pakte ze ook nog de tweede plaats in de klasse Z1. Maar meest in het oog springend was de zege in de klasse Z2. De amazone uit Oosterwolde kreeg van jurylid mevrouw De Haan 211 punten toebedeeld, vijf meer dan Arie de Best uit Ruinen. Hij eindigde met Zarida op de gedeelde tweede plaats. Trea Mulder-Dolsma uit Dwingeloo kreeg net als De Best 206 punten. Dolsma kwam in de ring met Brinkhof’s Zaira.

Laura Zwart met Octanorm Zombra (archief). ©Roland Hitze

Winnares Laura Zwart reed in de klasse Z2 met Octanorm Zombra, het paard waarmee ze eerder dit jaar Drents kampioene werd in de klasse Z1. ,,Ik ben erg blij met de winst vandaag, temeer omdat ik nog maar kort met dit paard in de klasse Z2 rijd. Hij is voor dit niveau nog behoorlijk groen en daarom verrast het me wel dat ik kon winnen.”

De geboren Drentse amazone had een goed gevoel bij haar proef. ,,Ik heb fijn gereden en ik vermoed dat Octanorm Zombra nog wel door zal groeien op dit niveau. Ik ben best tevreden.” Nog meer tevreden kon ze ’s avonds rond de klok van tien uur kijken. Nadat de balans van de klasse ZZ-licht was opgemaakt, bleek de amazone uit Oosterwolde ook hier de sterkste te zijn. De verschillen waren echter kleiner dan bij de Z2. Zwart, uitkomend met Temperament, had één punt meer dan Karin Bootsma-Rotteveel uit het Friese Irnsum. Met 218 punten kwam Bootsma met haar paard Vychenko net één punt te kort om de eerste plek met Zwart te delen. Als derde kwam Bengt Snijders met Dts Sammartini. Deze combinatie uit Emmen kreeg van jurylid Lineke Meursing een waardering van 216 punten.

In de klasse Z1 was het Marrit Reusien die de winst greep en Zwart werd tweede. Reusien kwam in de ring met de Fries Pluto Fan de Brinkhof, een paard waarvan ze mede-eigenaar is en al anderhalf jaar onder het zadel heeft. Op alle onderdelen kwam de amazone uit Ruinen goed uit de verf en jurylid mevrouw Van Wezel waardeerde de uitvoering met 233 punten. Dat waren er twaalf meer dan Laura Zwart. De amazone uit Oosterwolde reed in deze rubriek met Zandokan Smh een goede proef, maar kon niet tippen aan Reusien.

Winnares Reusien had overigens geen oog voor de concurrentie. ,,Ik rij voor mezelf en heb echt niet gelet op de andere deelnemers. Ik reed een evenwichtige proef en de uitstraling van Pluto Fan De Brinkhof heeft er vast ook aan bijgedragen dat het geheel er goed uitzag.” Op de derde plaats eindigde Francis Turkensteen. In de manege van haar eigen vereniging Stroomruiters kwam de amazone uit Hooghalen met Zakira tot 215 punten.

Ook woensdag en donderdag staat Indoor Hartje Drenthe nog in het teken van de dressuur. Op 6 januari wordt een begin gemaakt met het springen en op zaterdagavond 14 januari vindt het hoogtepunt plaats, de Grote Prijs.
[Stegen.net]