archief
contact
+31 6 53239630

Dubbel suc­ces voor Laura Zwart in Beilen

BEILEN
Laura Zwart en Marrit Reusien zijn dins­dag de win­naars gewor­den van de dres­suur­klas­sen voor paar­den bij het con­cours Indoor Hartje Drenthe. In de manege in Beilen greep Laura Zwart uit Oosterwolde maar liefst twee­maal de winst. Eerst zege­vierde ze in een wed­strijd voor Z2-com­bi­na­ties en ’s avonds toonde ze zich ook de sterkte in de rubriek ZZ-licht. Marrit Reusien uit Ruinen werd win­na­res van de klasse Z1.

Voor Laura Zwart was het een drukke, maar ook suc­ces­volle dag. Naast de twee over­win­nin­gen pakte ze ook nog de tweede plaats in de klasse Z1. Maar meest in het oog sprin­gend was de zege in de klasse Z2. De ama­zone uit Oosterwolde kreeg van jury­lid mevrouw De Haan 211 pun­ten toe­be­deeld, vijf meer dan Arie de Best uit Ruinen. Hij ein­digde met Zarida op de gedeelde tweede plaats. Trea Mulder-Dolsma uit Dwingeloo kreeg net als De Best 206 pun­ten. Dolsma kwam in de ring met Brinkhof’s Zaira.

Laura Zwart met Octanorm Zombra (archief). ©Roland Hitze

Winnares Laura Zwart reed in de klasse Z2 met Octanorm Zombra, het paard waar­mee ze eer­der dit jaar Drents kam­pi­oene werd in de klasse Z1. „Ik ben erg blij met de winst van­daag, temeer omdat ik nog maar kort met dit paard in de klasse Z2 rijd. Hij is voor dit niveau nog behoor­lijk groen en daarom ver­rast het me wel dat ik kon winnen.”

De gebo­ren Drentse ama­zone had een goed gevoel bij haar proef. „Ik heb fijn gere­den en ik ver­moed dat Octanorm Zombra nog wel door zal groeien op dit niveau. Ik ben best tevre­den.” Nog meer tevre­den kon ze ’s avonds rond de klok van tien uur kij­ken. Nadat de balans van de klasse ZZ-licht was opge­maakt, bleek de ama­zone uit Oosterwolde ook hier de sterk­ste te zijn. De ver­schil­len waren ech­ter klei­ner dan bij de Z2. Zwart, uit­ko­mend met Temperament, had één punt meer dan Karin Bootsma-Rotteveel uit het Friese Irnsum. Met 218 pun­ten kwam Bootsma met haar paard Vychenko net één punt te kort om de eer­ste plek met Zwart te delen. Als derde kwam Bengt Snijders met Dts Sammartini. Deze com­bi­na­tie uit Emmen kreeg van jury­lid Lineke Meursing een waar­de­ring van 216 punten.

In de klasse Z1 was het Marrit Reusien die de winst greep en Zwart werd tweede. Reusien kwam in de ring met de Fries Pluto Fan de Brinkhof, een paard waar­van ze mede-eige­naar is en al ander­half jaar onder het zadel heeft. Op alle onder­de­len kwam de ama­zone uit Ruinen goed uit de verf en jury­lid mevrouw Van Wezel waar­deerde de uit­voe­ring met 233 pun­ten. Dat waren er twaalf meer dan Laura Zwart. De ama­zone uit Oosterwolde reed in deze rubriek met Zandokan Smh een goede proef, maar kon niet tip­pen aan Reusien.

Winnares Reusien had ove­ri­gens geen oog voor de con­cur­ren­tie. „Ik rij voor mezelf en heb echt niet gelet op de andere deel­ne­mers. Ik reed een even­wich­tige proef en de uit­stra­ling van Pluto Fan De Brinkhof heeft er vast ook aan bij­ge­dra­gen dat het geheel er goed uit­zag.” Op de derde plaats ein­digde Francis Turkensteen. In de manege van haar eigen ver­e­ni­ging Stroomruiters kwam de ama­zone uit Hooghalen met Zakira tot 215 punten.

Ook woens­dag en don­der­dag staat Indoor Hartje Drenthe nog in het teken van de dres­suur. Op 6 janu­ari wordt een begin gemaakt met het sprin­gen en op zater­dag­avond 14 janu­ari vindt het hoog­te­punt plaats, de Grote Prijs.
[Stegen.net]

gerelateerde berichten
Total
0
Share