archief
contact
+31 6 53239630

Indoor Veendam: Kürzege voor Marleen Noordhof

ZUIDBROEK – Het dressuurprogramma op Indoor Veendam kende woensdag vele hoogtepunten. ‘s Avonds kon het publiek genieten van de kür op muziek. Die werd in de lichte tour gewonnen door Marleen Noordhof met Remmie.

Marleen Noordhof rijdt haar proef met Remmie. ©Roos Meertens

De amazone van de LR ZEO won deze rubriek met enorme voorsprong. Noordhof eindigde op een gemiddelde van 67,084% en hield daarmee Hergen van Hall, die Viva Las Vegas bereed, flink achter zich. Van Hall kwam uit op 64,914%. Als derde eindigde Jessica Leijser met Romek met 62,664%. Met haar zege nam Noordhof mooi revanche voor de verplichte proef eerder op de dag, die werd gewonnen door Leijser en Noordhof de tweede plaats opleverde.

Adelinde Cornelissen won met Tiara de kür ZZ-Zwaar. ©Roos Meertens

Eerder op de avond was er ook succes voor Adelinde Cornelissen. Zij won de kür ZZ-Zwaar met Tiara met 70,254%, waarmee ze Loes Corsel op Ramazotti achter zich hield. Christa Laarakkers stuurde Wolly-An naar de derde plaats, nadat ze eerder op de dag de reguliere ZZ-Zwaar had gewonnen.

Laarakkers was heel tevreden over de prestaties van de merrie. ,,Voor Wolly Ann was dit ook de eerste keer dat zij indoor in een dergelijke ambiance liep. Zij heeft op haar vijfde Verden gelopen waar genoeg te zien was, maar verder alleen maar een paar “gewone” subtop wedstrijden. Zij is absoluut niet kijkerig, maar had toch iets last van spanning. In de kür ‘s avonds was dat eigenlijk helemaal verdwenen en liep ze erg lekker door haar eerste kür ooit.”

In de ZZ-Licht kür kreeg Margaret Schep de hoogste waardering met Whiskey HBC, ten koste van Truusje Smeding met Puccini.

Christa Laarakkers behaalde met Wolly-An een overwinning en een derde plaats in de ZZ-Zwaar. ©Roos Meertens
Stegen.net

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share