Home » Laura van den Belt scoort bij dressuur Beilen
dressuur

Laura van den Belt scoort bij dressuur Beilen

BEILEN – Laura van den Belt is donderdagmiddag winnaar geworden van de Z2 dressuur tijdens Indoor Hartje Drenthe. Van jurylid Janneke Reinders Kreeg ze van alle vijftien combinaties de hoogste score voor proef 34: 226 punten. De deelneemster uit Elim, die op de fraaie 12-jarige schimmel Napoleon in de ring kwam, blonk vooral uit vanwege de “mooie  stille aanleuning en de sterke changementen”.

Laura Zwart uit Oosterwolde werd op het concours van De Stroomruiters in Beilen met Wish tweede met 224 punten. Deze twee combinatie staken boven de rest van de deelnemers uit. Op de derde plaats kwam plaatselijk favoriet Francis Turkensteen uit Hooghalen. De amazone van de organiserende vereniging De Stroomruiters kwam met Witchell G. tot een
score van 208 punten.

Voor Laura van den Belt was de winst verrassend. ,,Verleden week heb ik met napoleon een wedstrijd in Hellendoorn gereden en toen was het paard erg gespannen. Hij voelde nu heel goed aan. Op een paar kleine slordigheden na ben ik erg tevreden”, aldus Van den Belt. Het optreden van Laura van den Belt betitelde jurylid Reinders als: ,,Plezierig om naar te kijken. De combinatie kwam heel goed voor de dag en liet een erg regelmatige proef zien.”

Eerder op de dag werd de dressuur Z1 afgewerkt, Hier ging de winst naar Lisenka Schnelting uit Bronnegerveen. Met haar paard Wyonah kwam de amazone van de landelijke rijvereniging De Hondsrug tot een score van 217 punten. De winnares had er niet op gerekend dat ze als eerste uit de bus zou komen tijdens deze wedstrijd waarin proef 26 afgelegd moest worden. “Het ging niet supergoed, maar ik ben toch blij dat ik de winst kon pakken”, liet Lisenka Schnelting na de
prijsuitreiking weten. “Ik had deze overwinning even nodig in de Z-dressuur, want de laatste tijd ging het niet zo goed. Maar dat ik nu heb gewonnen is heel mooi.”

Schnelting wist Laura Zwart uit Oosterwolde achter zich te houden. Zwart, die met Valentijn in de ring kwam, kreeg van jurylid Maja Wijers 216 punten. Derde werd Saskia Naberink uit Smilde. Met Toronto kwam Naberink tot een score van 211 punten, twee meer dan Trea Mulder-Dolsma uit Dwingeloo. Zij reed met Brinkhof’s Zaira.

Stegen.net

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net