Laura Zwart presteert sterk tijdens dressuur Indoor Hartje Drenthe

Share
  • 27 december 2016 18:39

door: Steven Stegen, 27 december 2016 18:39

Beilen | STEGEN.NET

Laura Zwart won dinsdag bij de start van de 29e editie van Indoor Hartje Drenthe de zwaarste dressuur. In de gecombineerde ZZ-licht/Z2 bouwde de amazone uit Oosterwolde een kleine voorsprong op met Lumen Express.
Laura Zwart reed Eros naar de derde plaats bij Indoor Hartje Drenthe. Met Lumen Express won ze de rubriek.

Laura Zwart reed Eros (foto) naar de derde plaats bij Indoor Hartje Drenthe. Met Lumen Express won ze de rubriek.

Zwart was één van de aansprekende namen in het deelnemersveld, waarin een aantal vooraf wel aangemelde combinaties helaas toch ontbrak. Met haar toppaard Lumen Express (v. Vivaldi), waarmee ze afgelopen zomer op de Hippiade reservekampioen werd in de Z2, zette Laura Zwart een hele knappe proef neer, met sterke drafmomenten. Jurylid Marion Bakx waardeerde het optreden op Z2-niveau met 68,38%.

Wereldpaard
Het was de vierde maal dat Zwart tijdens Indoor Hartje Drenthe met de eerste prijs naar huis mocht gaan. Ook in 2011, 2012 en 2014 pakte ze de overwinning. ,,In Beilen is het inderdaad vaak raak‚ÄĚ, lachte de winnares na afloop. ,,Maar het paard waarmee ik nu won, is echt een wereldpaard. Het heeft heel veel potentie en vandaag liep hij ook prima.‚ÄĚ

De amazone had zich trouwens op Eerste Kerstdag met Lumen Express speciaal voorbereid op de wedstrijd van dinsdagmiddag. ,,Normaal is dit een concours voor mij als alle andere, maar omdat Lumen Express een tijdje niet op concours is uitgekomen, ben ik Eerste Kerstdag met haar op pad gegaan. Op het moment dat iedereen aan de kerstkransen zat, heb ik getraind om extra ritme op te doen. Dat heeft vandaag gelukkig tot succes geleid.‚ÄĚ

Aangenaam verrast
De tweede plaats ging met een score van 68,29% naar Amber den Heyer en de Fries Ted Kop Jansen Bas. De Heyer was aangenaam verrast. ,,Ik had dit zeker niet verwacht, hoewel het wel een bijzonder fijn paard is. Maar we zijn nog geen twee maanden een combinatie.”

Laura Zwart nam ook de derde plaats in, nu met Eros. Francis Turkensteen van de plaatselijke Stroomruiters reed Enieta (v. Johnson) naar de vierde plaats. ,,Mijn paard had er veel zin in, dat merkte ik zeker in het begin van mijn proef. Maar dat heb ik graag, ik ben heel tevreden. Zeker omdat ik net terug ben van vakantie en de voorbereiding dus wat anders was dan normaal.”

In de avonduren kwamen ook de deelnemers in de klasse Z1 in de ring. Daar was het opnieuw Laura Zwart die de zege greep, maar die moest zij delen met Cecile Smit (Groningen). Beide amazone behaalden 224 punten. Laura Zwart met haar paard Equisina en Smit met Edmond.