Vai Bruntink oppermachtig in Groningen

Share
  • 13 februari 2011 18:19

door: Steven Stegen, 13 februari 2011 18:19

APPINGEDAM – Vai Bruntink drukte zaterdag een duidelijk stempel op het Gronings kampioenschap dressuur. De 26-jarige amazone, sinds september 2009 verbonden aan Stal Laarakkers, pakte de titel in zowel de Z2 (met VDL Daytona) als de Z1 (met Anne Beth). ,,Ja, het was een ongekend succesvol kampioenschap”, glunderde Bruntink.

Vai Bruntink poseert trots met VDL Daytona.

In de Z2 won Bruntink met VDL Daytona (v. Don Primero) met ruime voorsprong. De hengst komt ook al uit in de Subtop en heeft bewezen het werk op dit niveau aan te kunnen. ,,Het enige wat hij nog weinig heeft dat is wedstrijdervaring. In de gewone proef kon ik dat een beetje merken, maar in de kĂĽr heeft hij me echt verrast. Dat ging echt geweldig!”, aldus Bruntink, die opgroeide in Steenwijkerwold en daarna met haar inmiddels ex-vriend een eigen stal opzette in Friesland. Toen de relatie stukliep kwam net de vacature bij Stal Laarakkers, waarin een nieuwe Emmelie Scholtens werd gevraagd. En dat werd dus Vai Bruntink. ,,Ik was daar zelf helemaal niet zo mee bezig hoor”, zegt ze. ,,Natuurlijk weet je hoe succesvol Emmelie is. Ze was net wereldkampioen geworden en dan kom ik, maar ik heb me gewoon op het rijden gestort. Ik ben inmiddels helemaal ingeburgerd en voel me geweldig thuis bij Stal Laarakkers.”

Afgelopen zomer werd Bruntink met Daytona nog reservekampioen achter Jarmilla Peterson en Don Chello, maar die combinatie was nu niet van de partij. Daytona won beide onderdelen en deelde vooral in de kĂĽr (72,38%) een forse tik uit aan de concurrentie. De totaalscore bedroeg 69,28%, waarmee Agnes Oosterhof op Villeneuve (66,38%) en Mark van der Donk met Vivaldi (66,55%) op beslissende achterstand werden gezet.

Stephanie de Vries werd met Sir Espri L2-kampioen. ©Steven Stegen

In de Z1 was Vai Bruntink ook al de beste, nu met Anne Beth, de merrie die afgelopen zomer nog nationaal kampioen in de M2 werd en als twaalfde eindigde op het WK voor jonge dressuurpaarden. Stalgenoot Cindy Stooker had met Manchado in de Z1 het nakijken. Daarvoor won Carlien Bos met Wannabe de M2. In de M1 ging de titel naar Willemien Vries met Arleste (v. Sandreo). Stephanie de Vries was met Sir Espri de beste in de L2.

Stegen.net