Vai Bruntink leidt in Groningen met Anne Beth

Share
  • 10 februari 2012 16:47

door: Steven Stegen, 10 februari 2012 16:47

VLAGTWEDDE
Vai Bruntink heeft na de eerste proef in de ZZ-Licht het beste uitzicht op de Groninger titel. De amazone pakte vrijdag in de selectieproef de hoogste score met Anne Beth (v. Oscar): 64,43%.

Vai Bruntink rijdt haar proef met Anne Beth. ©Steven Stegen

Bruntink stuurde de ijverige en goed bewegende merrie met veel flair door de baan van manege De Wolverlei. Ondanks een kleine staking bij het halthouden bij A mocht de score er zijn: 226 en 225 punten van de jury’s. De als eerste gestarte Janneke Luth eindigde met Prins Lago op de tweede plaats. De jury waardeerde haar proef met 236 en 213, een totaal van 64.14%. Daarna viel er een gat naar de nummer drie, Marian Mantjes met Bulero’s Dream.

In de Z2 zette Sylvana Wezeman vrijdag het beste resultaat neer. De voormalige ponyamazone wist vooral in de drafonderdelen te overtuigen met IPS Worelja (v. Krack C). Met een score van 67.35% lijkt Wezeman haast niet meer van de titel af te houden. Callista Leeuwerke staat tweede met Santo’s Alecto (63.82%), gevolgd door Mirjam Drenth en Flo-Joe (63.53%).

Willemien Vries voert de Z1 aan met Arleste Svn (v. Sandreo), gevolgd door Jarmilla Peterson en Woody. Op zaterdag valt de beslissing over de provinciale titels van Groningen.
[Stegen.net]