Vai Bruntink boegbeeld van regio Groningen

Vai Bruntink boegbeeld van regio Groningen

12 februari 2012 15:35 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 3 minuten

VLAGTWEDDE
Vai Bruntink heeft de leiding op de slotdag van het Gronings kampioenschap niet meer uit handen gegeven. De 27-jarige amazone won in de ZZ-Licht afgetekend met de fraai bewegende merrie Anne Beth (v. Oscar). In de Z2 behield Sylvana Wezeman de koppositie met haar IPS Worelja.

Vai Bruntink rijdt Anne Beth naar de ZZ-licht-titel. ©Steven Stegen

Vai Bruntink had vrijdag een kleine hapering in de proef bij het halthouden, maar maakte toen al veel indruk. Zaterdag bouwde ze haar voorsprong nog verder uit, om te eindigen p[ 66,34%, ruim boven Janneke Luth met Prins Lago (62,64%) en Jarmilla Peterson en Don Chello (61,14%). ,,Ik ben super tevreden. De kür ging heel fijn en was voor mijn gevoel foutloos. Het enige lastige was dat de muziek iets sneller liep dan zou moeten. Daardoor moest ik improviseren en kon ik niet alle onderdelen zo mooi afwerken als ik zou willen, maar goed, die dingen gebeuren en ik was ook niet de enige die er last van had”, aldus Bruntink.

De kampioene reed met Anne Beth pas haar tweede wedstrijd in de ZZ-Licht. Het debuut was tijdens Indoor Veendam. Toch lijkt de combinatie bij wijze van spreken al jaren op dit niveau te acteren, zo soepel en gemakkelijk ging het. Bruntink, sinds september 2009 verbonden aan Stal Laarakkers, lijkt een belangrijke kandidaat voor de KNHS-titel, al is ze daar zelf helemaal niet mee bezig. ,,Ach, ik richt me vooral op mezelf en wat anderen zeggen dat moeten ze zelf weten”, zegt ze enthousiast.

Sylvana Wezeman werd Z2-kampioen met IPS Worelja. ©Helen de Koning

In de Z2 haalde Sylvana Wezeman haar 28e provinciale titel binnen. Dat zegt genoeg over de succesvolle loopbaan van de nu 19-jarige amazone uit Nieuwe Pekela. Ze heeft in IPS Worelja een paard met veel mogelijkheden, waarbij vooral de mooie draf opvalt. Aan de stap moet nog wat gewerkt worden. ,,In het begin was Worelja niet zo makkelijk, maar toen ze vijf was ging de knop als het ware om”, aldus de leerlinge van Alex van Silfhout.

Callista Leeuwerke uit Winschoten reed ook een zeer succesvol kampioenschap. Ze werd met Santo’s Alecto tweede in de Z2 en eiste in de M1 de titel op met Santo’s Bonvivant. ,,Nee, ik had er niet op gerekend”, glunderde Leeuwerke, die Bonvivant samen in eigendom heeft met Van Norel. Leeuwerke heeft het paard zelf opgeleid.

De titel in de Z1 ging naar Willemien Vries uit Nieuwolda. Ze kwam met Arlyste uit op 63,98% en dat was voldoende om Jarmilla Peterson met Woody achter zich te laten. De titel betekent voor Willemien Vries een welkome opkikker, want de leerling van Corrie Rave heeft de laatste maanden nogal wat pech met haar paarden. In de M2 won Lian Rossingh met Benneton van de plaatselijke Woudruiters.
[Stegen.net]

Uitslagen:

Klasse L2:
1. Cindy Stooker, Celeste, Neta.RV, 66.67%
2. Jelly Pestman-van Dijk, Crystal M, Z.E.O, 66.00%
3. Marije Heuvel, Belana, Z.E.O,66.00%

Klasse M1:
1. Calilista Leeuwwerke, Santo’ Bonvivant, Oldambt, 66.17
2. Moniek vos, rembrandt, Neta RV, 64.84
3. Linda Oosterhof, Barrichello,Delfzijl LR, 64.34

klasse M2:
1. Lian Rossingh, Benetton, Woudruiters LR, 64.50%
2. Manon Postema, Argus, Marneruiters,62.67%
3. Lisanne Dinkela, Autumn Haze, Z.E.O, 61.67

Klasse Z1:
1. Willemien Vries, Arlyste Svn, NIOP LR, 63.97
2. Jarmilla Peterson, Woody, Driesporen RV 62.13%
3. Carlien Bos, Wannabe, Berkenhoeve RV, 62.06%

klasse Z2:
1. Sylvana Wezeman, I.P.S Worelja, Neta RV, 65.62%
2. Calista Leeuwerke, SAnto’s Alecto, Oldambt LR,64.60%
3. Mirjam Drenth, Flo-Joe,DelfzijlL LR, 63.74%

klasse ZZL:
1. Vai Bruntink, Anne Beth, 66.34%
2. Janneke Luth, Prins Lago,Niop LR, 62.64%
3. Jarmilla Peterson, Don Chello, 61.14%