Verrassende Zweedse winnaar in wereldbeker

Share
  • 27 februari 2011 19:39

door: redactie, 27 februari 2011 19:39

GOTHENBURG – De Zweedse debutante Angelica Augustsson is zondag voor eigen publiek verrassend winnaar geworden van de voorlaatste wereldbeker van dit seizoen. Beste Nederlander was Jeroen Dubbeldam. De ruiter uit Weerselo eindigde op de negende plaats.

Angelica Augustsson tijdens de prijsuitreiking. ©FEI/Roland Thunholm

Op schijnbaar eenvoudige wijze wist Jeroen Dubbeldam zich met BMC Van Grunsven Simon te plaatsen voor de barrage. ,,Ik wilde in de barrage gaan voor een snelle tijd, maar op de insprong van de dubbel kwam ik een fractie te dicht, waardoor we daar een foutje kregen. Ik reed voluit door om als snelste vierfouter toch nog de nodige punten te pakken, maar toen kregen we nog een fout en werd ik uiteindelijk negende in de derde tijd. Jammer, maar helaas”, aldus Dubbeldam.

Gerco Schröder, die in deze wedstrijd van start ging met Eurocommerce New Orleans, noteerde in het basisparcours negen strafpunten eindigde als 30ste. ,,Het was geen zware wedstrijd, maar we kregen een fout op een pittige oxer, die vanuit de hoek gesprongen moest worden en daarna tikten we nog een balk uit de lepels van de uitsprong van de driesprong”, aldus Schröder.

De overwinning ging tot groot enthousiasme van het uitverkochte Scandinavium naar de 24-jarige Zweedse amazone Angelica Augustsson met Midtown du Tillard. Deze amazone, die al bij de junioren en Young Riders succesvol was, heeft met dit paard al een paar aansprekende resultaten geboekt.

In de barrage vroeg Augustsson, die in Gothenburg haar eerste wereldbekerwedstrijd ooit reed, vanaf het eerste moment een hoog tempo en realiseerde een tijd die door niemand van het dozijn barrageruiters werd verbeterd. De Australische Edwina Alexander legde met Ciske van Overis beslag op de tweede plaats, voor de Duitser Ludger Beerbaum met Gotha.

In de tussenstand van deWest-Europese League blijft de Fransman Kevin Staut aan de leiding gaan, voor de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum, terwijl de Zweed Rolf-Göran Bengtsson derde blijft. Harrie Smolders staat twaalfde, terwijl Jeroen Dubbeldam nu de achttiende plek inneemt. ,,Met Indoor Brabant nog voor de boeg moet het mogelijk zijn me voor de finale in Leipzig te plaatsen”, aldus een optimistische Dubbeldam.

Stegen.net | KNHS