Ahlmann wint wereldbeker, Dubbeldam derde

  • 1 mei 2011 16:39
door: redactie, 1 mei 2011 16:39

LEIPZIG – Christian Ahlmann was zondag de verrassende winnaar van de finale van de wereldbeker voor springruiters. Met zijn leenpaard Taloubet Z was de 36-jarige Duitser de beste. Olympisch kampioen Eric Lamaze werd met Hickstead tweede en Jeroen Dubbeldam klom op naar de fraaie derde plaats met BMC Van Grunsven Simon.

Christian Ahlmann stuurt Taloubet naar de overwinning.

Voor Christian Ahlmann was de eindzege een mooie opsteker. Het was voor de ruiter uit Marl zijn eerste grote succes na zijn schorsing van ongeveer twee jaar geleden. ,,Ik kan het allemaal nog maar nauwelijks geloven”, zei Ahlmann, die Taloubet een jaar of twee geleden overnam van zijn vriendin, de Belgische Judy-Ann Melchior. Zij kon niet zo met de hengst overweg. ,,Het is geen vrouwenpaard”, aldus Ahlmann.

Jeroen Dubbeldam had een prima slotdag. De ruiter uit Weerselo klom eerst op naar de zevende plaats en vervolgens naar de derde stek, altijd nog goed voor ruim 30.000 euro. Gerco Schröder zakte juist terug. Hij werd uiteindelijk gedeeld zesde met Eurocommerce New Orleans.

Dubbeldam zei de hele tijd kansen te hebben gezien op een podiumplek. ,,Ik realiseerde me dat we op vrijdag een foutje te veel hadden gemaakt, maar je weet ook dat in de finalewedstrijd door de parcoursbouwer heel veel uit de kast wordt gehaald. Min paard Simon heeft enorm veel vermogen en is de laatste maanden uitgegroeid tot een zeer compleet toppaard, dat niet alleen over heel veel vermogen, maar ook over veel snelheid in de parcoursen beschikt, waardoor dit paard een echt kampioenspaard is geworden”, aldus Dubbeldam.

Einduitslag finale Reem Acra FEI World Cup springen:

1. Christian Ahlmann (Dui) – Taloubet Z (Galoubet x Polydor) – 4
2. Eric Lamaze (Can) – Hickstead (Hamlet x Ekstein) – 10
3. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – BMC Van Grunsven Simon (Mr.Blue x Polydox) – 11
6. Gerco Schröder (Tubbergen) – Eurocommerce New Orleans – 13
19. Harrie Smolders (Hooge Mierde) – Regina Z – 45

Stegen.net | DPA