Jeroen Dubbeldam pakt eerste punten in wereldbeker

  • 31 januari 2010 17:47
door: redactie, 31 januari 2010 17:47

blokjeZÜRICH | STEGEN.NET | KNHS
Jeroen Dubbeldam is zondag als vierde geëindigd in de wereldbeker in het Zwitserse Zürich. Dubbeldam was met BMC Van Grunsven Whisper de enige Nederlander die de barrage bereikte. De overwinning ging naar de Zwitser Steve Guerdat, die met Tresor V (v. Papillon Rouge) als laatste van de negen deelnemers in de barrage startte.

Dankzij de vierde plaats pakte Jeroen Dubbeldam zijn eerste punten van dit seizoen in de wereldbeker. De ruiter uit Weerselo leek in eerste instantie de barrage mis te lopen. Dubbeldam maakte met Whisper geen fouten in het basisparcours, maar kreeg in eerste instantie één strafpunt voor tijdsoverschrijding. Later verruimde de jury de tijd met twee seconden, waardoor Jeroen Dubbeldam wel werd toegelaten tot de barrage.

Voor de barrage hadden zich negen combinaties geplaatst en de laatste starter, de Zwitser Steve Guerdat met Tresor V, dook foutloos bijna een volle seconde onder de tijd van de Duitser Lars Nieberg, die met Levito tot dan toe de leiding in handen had. De Zweedse Svante Johansson legde met Saint Amour beslag op de derde plaats.
video Zoer:

Albert Zoer (zie video hierboven) eindigde op de elfde plaats met Sam. De ruiter uit Echten, die met de armband reed omdat hij wereldranglijst aanvoert, maakte in het basisparcours een fout in de driesprong. Ook Gerco Schröder hoorde met Eurocommerce Seattle een balkje vallen, net als Harry Smolders met Exquis Powerfee (v. Fedor).

Op zondagochtend won Harrie Smolders met Riovanna (v. Animo) een estafette springen over hindernissen met een hoogte van 1.35 m. Hij deed dit samen met de Zwitserse Janika Sprunger met Valentyn, een jonge Oklund. Ook het tweede team reed op KWPN gefokte paarden: Martin Fuchs met Riot Gun (v. Chin Chin) en Steve Guerdat met Urgent III (v. Numero Uno).

Eric van der Vleuten blijft ondanks de verkoop van VDL Groep Tomboy aan de leiding staan in het West Europese wereldbekerklassement, maar de Ierse Jessica Kürten, die in Zürich 12de werd, klom wel op naar de tweede plaats. Zoer voegde zes punten aan zijn totaal toe en staat nu met 34 punten op een gedeelde 15de plaats. Er volgen nog vier wedstrijden: Bordeaux, Vigo, Gothenburg en Den Bosch, en dan volgt de finale in Genève.

Stegen.net | KNHS