Brandweer tevreden over oefening in manege Sleen

Brandweer tevreden over oefening in manege Sleen

1 maart 2011 10:17 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

SLEEN – In de manege in Sleen is maandagavond een brand nagebootst, zo meldt RTV Drenthe. Het brandweerkorps uit het dorp hield een oefening om ervaring op te doen met een manegebrand.

De brandweer oefent in de manege in Sleen.

Ook studenten paardenmanagement van de Stenden Hogeschool waren van de partij. De brandweerlieden kregen van de studenten tips over het begeleiden van paarden en het openen van stallen. De studenten kregen uitleg over wat zij moeten doen in het geval van een stalbrand.

De brandoefening maakt deel uit van een serie brandweeroefeningen in maneges in Zuidoost-Drenthe. De studenten, docenten en het brandweerkorps zijn tevreden over het verloop van de oefening van maandagavond.

Drentse brandweerlieden kregen anderhalve maand geleden nog te maken met een stalbrand in manege De Hullen in Noord-Sleen. Het lukte de eigenaren en de brandweer om alle paarden en pony’s in veiligheid te brengen.

Stegen.net | RTV Drenthe