Nieuwe paardenveiling in manege Sleen

Share
  • 10 augustus 2011 16:02

door: Steven Stegen, 10 augustus 2011 16:02

SLEEN – In de manege in Sleen wordt komende zaterdag 13 augustus voor het eerst een veiling van jonge rijpaarden gehouden. De organisatie is in handen van de Star Sale, die in het Noorden ook bekend is vanwege de veulenveiling.

De organisatie had over belangstelling niet te klagen. Er werden zo’n 150 paarden aangemeld, waarvan er uiteindelijk na selecties 22 zijn overgebleven. De paarden zijn al een aantal weken in de manege in Sleen en zijn inmiddels aangereden. ,,We willen ons natuurlijk onderscheiden en daarom hebben we voor deze opzet gekozen”, aldus voorzitter Evert Dolfijn van de Star Sale. De paarden zijn getraind onder toeziend oog van Koos Naber.

Koos Naber tussen de te veilen paarden. ©Stegen.net

Volgens Roelof Klinkhamer van de manege is de veiling een welkome aanvulling. ,,We versterken elkaar, want het trainen van deze paarden past keurig in het schema van de EPTM-testen.” Volgens Klinkhamer is sloop van de manege inmiddels afgewend. ,,Daar was wel sprake van, maar we zijn met de gemeente, die eigenaar is, toch tot andere conclusies gekomen. Er komt wel woningbouw op de weilanden, maar de manege kan blijven staan.”

Stegen.net