Cracks en beloftes strijden tijdens Indoor Tolbert

Share
  • 18 maart 2011 16:05

door: redactie, 18 maart 2011 16:05

TOLBERT – Indoor Tolbert, van 1 tot en met 9 april, is ook dit jaar weer het trefpunt van cracks en beloftes. In de HJC-manege binden onder andere Jur Vrieling,Suzanne Tepper, Claudia van Dijk en de winnaar van vorig jaar, Folkert Kelderman, de strijd aan. Ook Gronings kampioen Martijn Veenstra is van de partij.

Martijn Veenstra in actie in de HJC-manege. ©1PKNoord.nl

De 24-jarige Veenstra is één van de kanshebbers in de afsluitende Grote Prijs, waarin traditioneel wordt gestreden om de paardentrailer. Groningse toppers staan zeker klaar om zich te mengen in de strijd om die felbegeerde hoofdprijs. Jur Vrieling (‘t Zandt) is met zijn ZZ-paarden Vedette en Zanzibar bepaald niet kansloos en hetzelfde geldt voor Suzanne Tepper (Veendam), die met Whatever in de ring komt en Paulien de Vries uit Hoogezand, die in ieder geval twee paarden in de ring brengt.

Reservekampioen van Groningen, Claudia van Dijk uit Froombosch, staat op de deelnemerslijst met haar succespaard Van Dijk Roofs Wednesday, de viervoeter waarmee ze het de latere kampioen Martijn Veenstra erg moeilijk maakte bij de Groninger titelstrijd.

Veenstra rekent zich niet op voorhand rijk. ,,Eigenlijk is iedereen kanshebber, zodra die in de barrage komt. Maar de paarden die ik rijd zijn goed in vorm en ik denk dat die vorm vastgehouden kan worden tot en met Indoor Tolbert”, zegt Veenstra.

De ruiter is al vier jaar in dienst als stalruiter bij paardenfokker en handelstal Luimstra te Surhuisterveen. ,,Meestal houden we de paarden tot ze zeven of acht jaar oud zijn en dan worden ze in de regel verkocht en ga ik weer aan de slag met jongere dieren.”

Voor hem en zijn werkgever is Indoor Tolbert een belangrijke wedstrijd. ,,Het concours staat bij ons hoog op de lijst. We kunnen onze dieren aan een breed publiek tonen en het concours is niet ver bij ons vandaan. Het zou daarom mooi zijn, wanneer er succes wordt geboekt.”

Veenstra heeft in de klasse ZZ Luimstra’s Wonderboy ingeschreven, de viervoeter waarmee hij Gronings kampioen werd.

Stegen.net