CSI Twente op alternatief terrein

  • 24 maart 2011 00:15
door: Steven Stegen, 24 maart 2011 00:15

GEESTEREN – De organisatie van het CSI Twente kan opgelucht adem halen. Het is gelukt om het evenement te redden, ondanks het faillissement van Stal Maathuis. Tientallen jaren werd het CSI Twente op het terrein van Stal Maathuis gehouden, nu wordt uitgeweken naar naastgelegen percelen.

De vertrouwde piste van CSI Twente is vermoedelijk niet meer beschikbaar.

Het is nog niet uitgesloten dat het paardensportevenement alsnog gebruik kan maken van het oude terrein. Daarover zijn gesprekken gevoerd met de curator die het bankroet van Stal Maathuis afwikkelt. Maar er zit onvoldoende schot in de zaak om daarop te kunnen wachten. ,,Helaas hebben de curator en de bank daar nog niet echt duidelijk stelling in genomen en ook willen ze niet aan ons verkopen”, aldus voorzitter Gerard Maathuis van CSI Twente.

De voorzitter is verheugd dat eigenaren van naastgelegen percelen wel hun terrein beschikbaar stellen, waardoor het doorgaan van het concours van 23 tot en met 26 juni verzekerd is. ,,We zitten nu op hogere percelen en dat is misschien ook wel een voordeel.”

Maathuis zegt dat het CSI Twente misschien wel sterker uit de strijd komt. ,,We proberen van een nadeel een voordeel te maken door het evenement van een hele serie verfrissende impulsen te voorzien. We hebben onder meer een vijfjarige overeenkomst bereikt met het KWPN Overijssel over de integratie van de centrale keuring voor jonge spring-, dressuur- en tuigpaarden binnen het CSI en zullen het showprogramma nieuw leven inblazen, met als hoofdact een k├╝r op muziek en clinic van drievoudig wereldkampioen dressuur Edward Gal op zondag.”

Stegen.net

//
//