Stal Maathuis in Geesteren failliet

  • 19 januari 2011 17:09
door: redactie, 19 januari 2011 17:09

GEESTEREN – Paardenhandel en handelsstal Maathuis in Geesteren is failliet. De rechtbank sprak het faillissement uit over alle bedrijven en personen die eigenaar waren van zowel de opstallen, het land en de paarden die nog op stal in Geesteren staan. Dat meldt RTV Oost.

Medewerkers van Stal Maathuis in betere tijden.

Het bankroet van één van de grootste paardenhandelaren ter wereld is in de paardenwereld hard aangekomen. Maathuis stond onder meer aan de basis van de grootscheepse export van Nederlandse sportpaarden naar Amerika. De laatste tijd raakte het bedrijf in financiële problemen, reden waarom de bank de geldkraan dichtdraaide. Bij Maathuis werkten slechts enkele mensen in vaste dienst, maar er zijn veel stagiaires en parttimers.

CSI Twente

Het faillissement van Stal Maathuis heeft geen gevolgen voor de voortgang van het CSI Twente, dat van donderdag 23 tot en met zondag 26 juni voor de 37ste keer plaatsvindt in Geesteren. Voorzitter Gerard Maathuis van het CSI betreurt het faillissement van de stal. ,,Het CSI en de stal staan los van elkaar. We kennen de ins en outs niet, maar het is natuurlijk een heel vervelende situatie.”

Voor de voortgang van het CSI heeft het faillissement volgens Maathuis geen gevolgen. ,,We zijn als evenement juist volop in ontwikkeling en de vooruitzichten zijn gewoon goed. We willen het CSI graag verder ontwikkelen tot een nog veelzijdiger evenement. Daarmee zijn we twee jaar geleden begonnen met onder meer de aanleg van een nieuwe all-weatherbodem en de verbetering van de infrastructuur. Het feit dat Stal Maathuis de bedrijfsmatige activiteiten staakt, doet hier niets aan af.”

Nieuwe investeringen moeten het evenement de mogelijkheid geven verder door te groeien. ,,Onlangs hebben we een vijfjarige overeenkomst gesloten met het KWPN Overijssel over de Centrale Keuring voor jonge spring-, dressuur- en tuigpaarden. Deze jaarlijkse keuring, een van de toonaangevende keuringen in ons land, wordt voortaan ingepast in het programma. Hiervoor wordt een extra bodem gecreëerd. Verder hebben we drievoudig wereldkampioen dressuur Edward Gal al vastgelegd en gaan we de accommodatie vernieuwen. Er komt onder meer een centrale entreeboulevard voor alle bezoekers. En de datum valt ook een stuk gunstiger, los van de bedrijfs- en schoolvakanties.”

Stegen.net