Ellen Wynia terug in de piste met R.Quincy

Ellen Wynia terug in de piste met R.Quincy

8 maart 2011 11:01 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

TOLBERT – Dressuuramazone Ellen Wynia maakte het afgelopen weekend bij de wedstrijd in de HJC-manege een mooie comeback met haar paard R.Quincy. In de Z2 behaalde de combinatie een eerste en tweede plaats.

Ellen Wynia maakte met R.Quincy een mooie rentree. ©Steven Stegen

De Hierarch-nakomeling R.Quincy was een jaar geblesseerd, maar maakte in Tolbert weer een fitte indruk. In de eerste proef waardeerde de jury het optreden met 221 punten. Dat was goed voor de tweede plaats, achter winnaar Mark van der Donk met Vivaldi Gw (v. Jazz) met 229 punten. In de tweede proef eiste Ellen Wynia de overwinning op met een uitstekende score van 231. Barbara van Groeningen had met Ferrango (216) het nakijken.

Wynia boekte daarnaast in de Z1 aansprekende resultaten met Lemniscaat Arento (v. Trento B). Ze won de eerste proef in deze klasse. ,,Het is fijn om weer op Z-niveau te kunnen rijden. Een blessure is altijd vervelend en Arento was nog te jong om al in de Z te mogen lopen”, aldus Wynia, die met R.Quincy in 2008 Drents kampioen in de Z1 werd.

Stegen.net