Ellen Wynia eerste winnaar op Indoor Tolbert

Share
  • 2 april 2011 11:13

door: redactie, 2 april 2011 11:13

TOLBERT – De eerste winnaars van Indoor Tolbert 2011 zijn bekend. Voor Ellen Wynia uit Steenbergen begon het evenement op de beste denkbare manier: de amazone uit Steenbergen won de L-dressuur met haar paard Chakakahn.

Ellen Wynia in actie met Chakakahn. ©1PKNoord.nl

Met haar vierjarige hengst kreeg Wynia, die in 2008 Drents kampioene was in de Z1-dressuur, van de jury 206 punten, waarmee ze Moniek Vos op forse afstand hield. Vos kwam met Chico Cacero tot een score van 193 punten. Moniek Vos kwam ook nog met een ander paard in de ring en daarmee kwam ze tot de vierde plaats. Met Coeroeni kwam Vos tot 189 punten. Tussen deze beide klasseringen in wist Marieke Vijver zich op de derde plaats te nestelen. De jury waardeerde haar proef, die ze reed met de vijfjarige merrie Bo-Reina Weering, met 190 punten.

Ook de deelnemers van de klasse M1 kwamen in de HJC-manege in de ring. In die rubriek ging de winst naar Laura Zwart. De amazone uit Oosterwolde vergaarde met de ruin Zandokan Smh 202 punten, zeven meer dan de combinatie Tatjana Mulder (Zevenhuizen) met Klein Roderijs Cocktail. Als derde werd Laily Barelds-Willemsen (Groningen) gehuldigd. Met 192 punten scoorde ze met Aerro H niet onverdienstelijk.

Stegen.net