Ellen Wynia met Chakakahn aan kop in Z2 bij Indoor Tolbert

Share
  • 27 maart 2015 19:23

door: redactie, 27 maart 2015 19:23

blokjeTOLBERT | STEGEN.NET
Ellen Wynia is vrijdag winnaar geworden van de dressuur in de klasse Z2 tijdens het concours hippique Indoor Tolbert. De amazone uit Steenbergen was met Chakakahn in haar rubriek een klasse apart en wist met een ruime voorsprong de overwinning naar zich toe te trekken.

Ellen Wynia en Chakakahn tijdens de ereronde in Tolbert.

Ellen Wynia en Chakakahn tijdens de ereronde in Tolbert.

De winnende combinatie behaalde een score van 71.47 procent en daar kon niemand aan tippen. Volgens jurylid Helen de Koning was het prima gereden proef die Wynia liet zien. ,,Zij heeft de proef heel precies uitgevoerd. Op alle onderdelen liet zij een grote mate van correctheid zien. Daarmee scoorde Ellen uitstekend. Het paard liep ook heel constant en dat maakte het verschil met de andere deelnemers”, aldus jurylid De Koning.

Tweede plaats Truusje Smeding
Op de tweede plaats kwam Truusje Smeding. Met haar paard Baron kwam de amazone uit Vries tot een waardering van 65,29 procent en derde werd Heleen de Haas. De amazone uit Buitenpost kwam met Dwk-Leen tot 62,06 en werd daarmee derde.

In de klasse Z1 ging de winst vrijdag naar Laura Zwart uit Oosterwolde. Met Lumen Dylan kreeg zij een waardering van 67,94 procent en bleef daarmee Harmina Holwerda voor. Het was een spannende aangelegenheid, want Holwerda bleef niet ver achter Zwart: 67,06 procent.