archief
contact
+31 6 53239630

Ruime zege Ellen Wynia en Chakakahn in kür CH Marum

MARUM — Ellen Wynia won zon­dag bij het CH Marum het toe­tje voor de dres­suur­rui­ters: de kür op muziek. De ama­zone uit Steenbergen bouwde met haar paard Chakakahn een ruime voor­sprong op. De jury gaf negens voor de muziek. Jarmilla Peterson werd met Woody tweede. 
Ellen Wynia won in Marum de kür op muziek

MARUM | STEGEN.NET
Ellen Wynia won zon­dag bij het CH Marum het toe­tje voor de dres­suur­rui­ters: de kür op muziek. De ama­zone uit Steenbergen bouwde met haar paard Chakakahn een ruime voor­sprong op.

Ellen Wynia won in Marum de kür op muziek
Ellen Wynia won in Marum de kür op muziek (archief­foto).
STEGEN.NET

De kür stond open voor de deel­ne­mers uit de Z1, Z2 en ZZ-licht en werd in han­di­cap ver­re­den. Twaalf com­bi­na­ties kwa­men aan de start en Ellen Wynia en Chakakahn sta­ken met kop en schou­ders boven de con­cur­ren­tie uit. Wynia, die eer­der eer­ste en derde werd in de Z2, behaalde een mooie score van 73,93%. De jury­le­den Schokker en Manting waar­deer­den niet alleen de tech­ni­sche uit­voe­ring, maar gaven bei­den ook een 9 voor de muziek.

De tweede plaats ging naar Jarmilla Peterson en Woody, waar­mee ze in de ZZ-licht uit­komt. Deze com­bi­na­tie kwam tot een score van 68.62%, ook een prima score, maar ze kon­den Wynia er niet mee bedreigen.

Goed gevoel
Toch hield Peterson een goed gevoel over aan haar kür. „De proe­ven er voor waren wis­se­lend. Mijn paard was nogal onder de indruk van het hele gebeu­ren, maar in de kür liep hij zo fijn! Ik was zo onder de indruk dat ik zelf bijna ver­keerd reed.”

Marieke Okkema-Eppinga ein­digde in de kür op de derde plaats. Zij behaalde met Thorben 466 een score van 66.43%.

gerelateerde berichten
Total
10
Share