Ruime zege Ellen Wynia en Chakakahn in kür CH Marum

Share
  • 12 mei 2015 17:09

door: redactie, 12 mei 2015 17:09

MARUM | STEGEN.NET
Ellen Wynia won zondag bij het CH Marum het toetje voor de dressuurruiters: de kür op muziek. De amazone uit Steenbergen bouwde met haar paard Chakakahn een ruime voorsprong op.

Ellen Wynia won in Marum de kür op muziek

Ellen Wynia won in Marum de kür op muziek (archieffoto).
STEGEN.NET

De kür stond open voor de deelnemers uit de Z1, Z2 en ZZ-licht en werd in handicap verreden. Twaalf combinaties kwamen aan de start en Ellen Wynia en Chakakahn staken met kop en schouders boven de concurrentie uit. Wynia, die eerder eerste en derde werd in de Z2, behaalde een mooie score van 73,93%. De juryleden Schokker en Manting waardeerden niet alleen de technische uitvoering, maar gaven beiden ook een 9 voor de muziek.

De tweede plaats ging naar Jarmilla Peterson en Woody, waarmee ze in de ZZ-licht uitkomt. Deze combinatie kwam tot een score van 68.62%, ook een prima score, maar ze konden Wynia er niet mee bedreigen.

Goed gevoel
Toch hield Peterson een goed gevoel over aan haar kür. ,,De proeven er voor waren wisselend. Mijn paard was nogal onder de indruk van het hele gebeuren, maar in de kür liep hij zo fijn! Ik was zo onder de indruk dat ik zelf bijna verkeerd reed.”

Marieke Okkema-Eppinga eindigde in de kür op de derde plaats. Zij behaalde met Thorben 466 een score van 66.43%.