Megan Laseur eist zwaarste ponytitel op

  • 20 maart 2011 14:00
door: redactie, 20 maart 2011 14:00

ERMELO – Megan Laseur uit Soest is zaterdag winnaar geworden in de ZZ categorie D/E tijdens het KNHS-kampioenschap springen voor pony’s. Van de drie combinaties die de twee manches zonder fouten door kwamen bleef ze met Bella Donna ook in de barrage foutloos.

De hoofdrolspelers in het ZZ-kampioenschap. ©knhs.nl

De A-kaderamazone nam afgelopen zomer ook deel aan het Europees Kampioenschap met haar pony Ensilla, hierbij behaalden ze een 10e plaats. Met een tijd van 30,69 seconden finishte ze nu als snelste en werd het Wilhelmus voor haar en Bella Donna gespeeld.

Ook foutloos bleef Amber Fijen uit Nieuwstadt en haar pony Winning Mood (v. Irco Miro G). Haar foutloze rit in 31,11 seconden bracht de combinatie naar de reservetitel. De derde plek op het podium was voor Kelly Jochems uit Achtmaal. Met haar pony Dark Spirit (v. Up Chiqui) reed zij een snelle barrage in de tijd van 30,90 seconden, dit kostte haar alleen een fout op de laatste hindernis waardoor ze 4 strafpunten opliep.

Drents kampioene Geke Prins presteerde teleurstellend. Ze kreeg met Djambo in de eerste omloop 29 strafpunten en eindigde daarmee op de 22e plaats.

In de klasse Z D/E ging de KNHS-titel naar Emiel Richter uit Enschede met Evita. Jasper Oomen was met Magic Keesje weliswaar sneller in de barrage, maar maakte een fout en werd daarmee derde, achter Veronique Morsink met Flame. In de Z-C eiste Drents kampioene Anouk Vos uit Dalerveen de overwinning op met Sylvan Deity Ludwin. Amber Meijer uit Muntendam eindigde met Snow Lips als tweede en Anouk Vos pakte ook nog eens de derde plaats met Lizzy.

De M-D/E kwam op naam van Anniek Vervoort uit Kessel met Tongerveld’s Chiko, gevolgd door Teddy van der Rijt met Jerry-Lee en Margot Norder uit Stadskanaal met Esmee. In de M-C was Rowena de Weert de beste met haar pony Brilliant.

Stegen.net