Ellen Wynia wint Inter 1 bij Indoor Tolbert, voortgang evenement onzeker

  • 12 maart 2020 15:39
door: Steven Stegen, 12 maart 2020 15:39

📌 Tolbert
📝 STEGEN.NET

Ellen Wynia mocht vandaag bij Indoor de ereronde aanvoeren van de lichte tour. De amazone uit Steenbergen had er niet op gerekend. ,,Het kan zo veel beter”, blikte ze terug. Toch beloonde de jury haar proef met Chakakahn met 69,485%.

Wynia had vooral in het begin van de proef enige moeite om haar paard bij de les te krijgen. Maar de mooie momenten waren er ook. En dat zag de jury ook, die tot een gemiddelde waardering van bijna 70 procent kwam.

Ellen Wynia en Chakakahn bij Indoor Tolbert.
📸 Steven Stegen

Daarmee troefde Wynia haar clubgenote Cecile Smit af. Zij kreeg met Edmond een waardering van 68,750%.

Voor Ellen Wynia was het de tiende keer dat ze met Chakakahn acteerde op Indoor Tolbert. ,,We begonnen hier tien jaar geleden in de klasse L1. En we hebben bijna alle klassen gewonnen. De overwinning van vandaag is de kers op de taart. En wie weet rijden we hier volgend jaar in de Grand Prix. Dat zou echt geweldig zijn!”

Coronavirus

Het is nog onduidelijk of Indoor Tolbert, dat donderdagochtend begon, wordt stilgelegd vanwege het coronavirus. Het kabinet besliste vandaag dat evenementen waar meer dan 100 mensen komen moeten worden afgelast. Volgens de organisatie van Indoor Tolbert zijn er bij de eerste dressuurrubrieken niet meer dan honderd mensen binnen, maar er volgt nog overleg over de verdere gang van zaken.

UPDATE:
De nog lopende dressuurrubriek wordt nog afgewerkt, daarna wordt Indoor Tolbert beëindigd, zo heeft de organisatie zojuist in overleg met de KNHS besloten.