Hendrik-Jan Schuttert pakt zege in Albergen

Share
  • 18 april 2011 20:17

door: redactie, 18 april 2011 20:17

ALBERGEN – Hendrik-Jan Schuttert is zondag winnaar geworden van de KNHS-vdB Cup in Albergen. De ruiter uit Ommen won de rubriek voor Young Riders met zijn paard Up to Date. Bij de Junioren zegevierde Glenn Knoester uit Assendelft met Acodetto.

Hendrik-Jan Schuttert met Up to Date.

Albergen was de vierde wedstrijd van de competitie, die is opgezet om jonge Nederlandse ruiters ervaring te laten opdoen en zich te laten ontwikkelen. Ook is de reeks een indicator voor de vorming van de diverse kaders. Tijdens de vierde wedstrijd kwamen bij de Young Riders 23 combinaties aan de start, waarvan er negen terug keerden voor de barrage.

Daarin was Hendrik-Jan Schuttert dus niet te kloppen. Hij reed met Up to Date (v. Kigali) opnieuw foutloos, in een tijd van 43,71. Robin van de Wetering uit De Mortel was ook in vorm. Ze behaalde met haar paard Dahlia Z (v. Dutch Capitol) de tweede plek, met Untouchable (v. Baloubet du Rouet) zette zij bovendien de derde tijd neer.

Bij de junioren ging de winst naar Glenn Knoester. De 17-jarige springruiter wist met Acodetto (v. Acrobat II) foutloos te blijven in zowel het klassieke parcours als de barrage en finishte in 37,36 seconden. Net als zijn broer presteerde ook Frank Schuttert goed in de KNHS-vdB competitie. Met Winchester (v. Numero Uno) werd hij tweede in een tijd van 39,91 seconden. Winnaar van de vorige wedstrijd, Dennis van den Brink (Nijkerkerveen), werd in Albergen derde met zijn paard Royal Dream (v. Indoctro).

In de tussenstand is het de familie Van den Brink die aan de leiding gaat. Dennis van den Brink leidt het klassement bij de junioren met Royal Dream met 47 competitiepunten. In de young riders rubriek blijft Stefanie aan de leiding met Wapper (v. Perion) met 50 competitiepunten. Zij deelt de leiding met Robin van de Wetering met Untouchable.

Stegen.net | KNHS