Jur Vrieling leidt op NK springruiters

Share
  • 24 april 2011 10:50

door: redactie, 24 april 2011 10:50

MIERLO – Jur Vrieling staat er na zaterdag uitstekend voor in de strijd om het Nederlands kampioenschap. De springruiter uit Holwierde, die in 2008 de titel greep, heeft de leiding overgenomen van Harrie Smolders. Vrieling bleef zaterdag met VDL Bubalu in een klassieke rubriek op tijd foutloos en heeft na twee onderdelen nu 1,18 strafpunten.

Jur Vrieling met VDL Bubalu.

Collega-internationals Vincent Voorn (Audi’s Alpapillon-Armanie), Marc Houtzager (Opium) en Jeroen Dubbeldam (BMC Quality Time) zijn voorlopig z’n de belangrijkste concurrenten. Smolders viel zowel met Exquis Oliver Q als Walnut de Muze ver terug. Met dat laatste paard won hij vrijdag het jachtspringen, nu kwam hij met zestien strafpunten terug.

Maandag volgen nog twee zware manches op het complex van Eric van der Vleuten. Deze gastheer had op de tweede dag van het NK in ‘eigen tuin’ reden tot lachen. De routinier eindigde met zijn topmerrie VDL Groep Utascha SFN, na de tegenvallende jacht van vrijdag, als tweede achter zijn zoon Maikel (VDL Groep Sapphire). Het verschil tussen junior en senior was ruim een seconde: 75,60 om 76,70.

Maikel van der Vleuten schoot met dit paard omhoog in het algemeen klassement en staat bovendien met zijn andere troef Verdi ‘binnen een balk’ (4 strafpunten) van Vrieling. Met die jonge hengst overschreed hij zaterdag alleen de tijdlimiet (1 strafpunt).

Stegen.net | KNHS