archief
contact
+31 6 53239630

Succesvolle tuigpaardenavond op Indoor Tolbert

Klaas de Jong krijgt de Piet Oldenburger Trofee uit handen van de dochter van wijlen de voorzitter van Indoor Tolbert.

TOLBERT – De HJC-manege was zaterdagavond uitstekend gevuld tijdens de inmiddels befaamde tuigpaardenavond. Maar liefst zeventien reguliere rubrieken trokken aan het oog van de toeschouwers voorbij en als achttiende rubriek was er de strijd om de Piet Oldenburgertrofee.

Klaas de Jong krijgt de Piet Oldenburger Trofee uit handen van de dochter van wijlen de voorzitter van Indoor Tolbert.

In die rubriek kwamen de beste KWPN-eenspannen tegen elkaar in de ring. Inzet was de Piet Oldenburgertrofee, genoemd naar de in 2009 overleden voorzitter van Indoor Tolbert. De jury was eensgezind en gaf de eerste prijs aan Klaas de Jong uit Grijpskerk, die met Wantij een fraaie koers reed. Hij kreeg de trofee, een beeld van een paard, uit handen van de dochter van Piet Oldenburger, Folkelien.

De tuigpaardenavond kende een uitstekende kwaliteit onder de aanspanningen. Daarbij vielen de KWPN-tuigpaarden en de Friese paarden erg op. In de ereklasse bij de KWPN-paarden was Wantij (v. Marvel) van Klaas de Jong een echte topper. De jury vond dat de viervoeter uit Grijpskerk een prima rubriek reed. ,,De verrichtingen waren erg constant en de combinatie heeft een uitstekende koers gereden”, oordeelde de jury.

Bij de Friese paarden was er in de Open klasse erg veel waardering voor Hielke (v. Heinse), gereden door Peter van Veenen, die samen met zijn familieleden uit Oosterwolde ook eigenaar van Hielke is. ,,De combinatie ging heel soepel door de ring en de rust van de rijder naar zijn paard toe is een voorbeeld van hoe het hoort”, oordeelde de jury.

Stegen.net


Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel