Speciale BV gaat NIC in Assen organiseren

Speciale BV gaat NIC in Assen organiseren

25 mei 2011 19:56 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ASSEN – Het bestuur van het Noordelijk Internationaal Concours Hippique Assen heeft gekozen voor een nieuwe organisatievorm voor het oudste indoor concours hippique van Nederland, het NIC Assen. Door een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met NIC BV en door de definitieve toezegging van een groot aantal sponsors, is niet alleen de editie NIC Assen 2011 gegarandeerd, van 19 tot en met 23 oktober 2011, maar is ook de toekomst van het concours zeker gesteld.

Vanaf dit jaar zal de sportieve organisatie in handen worden gelegd van NIC BV, een werkmaatschappij van Circle Assist, bestaande uit Rogier van Iersel en Rob Jansen. Het risico komt daarmee bij een commerciële partij te liggen. Van Iersel en Jansen hebben veel ervaring met het organiseren en faciliteren van concoursen in binnen- en buitenland. NIC BV garandeert een in sportief en organisatorisch  opzicht hoge kwalitatieve uitvoering van het enige internationale indoor 3-sterren concours dat het Noorden nog rijk is. Het concours zal net als in 2009 worden gehouden in de TT Hall, die in dat jaar de optimale accommodatie voor dit paardensportevenement is gebleken.

De ondertekening van het contract door voorzitter Max Becherer (midden), Saskia Nabering en Rogier van Iersel. ©Jacob Melissen

De garantie dat NIC Assen 2011 doorgaat is vooral te danken aan een groot aantal bedrijven dat toezeggingen heeft gedaan om het oudste internationale indoor concours hippique van Nederland te ondersteunen. Max Becherer, voorzitter van de organisatie, ,,Wij weten dat het NIC Assen dankzij de historie diep geworteld is in de hippische wereld. Het cancelen in 2010 heeft niet meer en niet minder dan een schokgolf veroorzaakt. Er hebben zich toen nieuwe mensen gemeld die zich met ons hebben ingezet de continuïteit van dit topsportevenement te waarborgen. Door de samenwerking aan te gaan met NIC BV blijft de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het NIC Assen in zijn totaliteit bij het bestuur, maar zijn vele andere verantwoordelijkheden gedelegeerd.”

De bekende motorcoureur Wil Hartog, winnaar van de 500cc van de Dutch TT 1977 en eveneens een groot paardensportliefhebber, heeft zich ook achter het concours NIC Assen geschaard. Hij onderstreept het belang van topsport op deze bijzondere locatie. Daarnaast benadrukt ook oud-Europees kampioen Johan Heins, die is toegetreden tot het bestuur van NIC Assen om de sportieve kwaliteit van het evenement te bewaken, de positieve uitstraling van het concours op de regio.

Stegen.net